Visszavonult a korábbi pápai közönségkedvenc


2020-04-09 16:50:47  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Visszavonult a korábbi pápai közönségkedvenc főképe
A nyárra tervezte, de a koronavírus-járvány közbeszólt: csaknem 27 évvel azután, hogy bemutatkozott az NB I-ben, Kenesei Krisztián elköszönt a profi futballtól - írja az nso.hu.

- Amikor kitört a koronavírus-járvány, először zárt kapus meccset játszottunk, majd vártuk, hogy alakul a folytatás, de már akkor sejtettem, az élet nem mostanában áll vissza a normális kerékvágásba - világította meg döntése hátterét Kenesei Krisztián. - Komáromban a polgármester úr imádja a labdarúgást, de teljesen érthető, hogy ebben a helyzetben másra kell a pénz, megszorítások vannak, így több játékossal, köztük velem is szerződést bontottak, másokat pedig fizetés nélküli szabadságra küldtek. A nyáron egyébként is lejárt volna a megállapodásunk, befejeztem volna a futballt, most előbb kellett megtennem ezt a lépést.

”Kenő” a lapnak elmondta, március 2-án megszületett második fia, Maxim, minden pillanatot élvez amit vele, valamint párjával, Brigivel tölthet. Persze a futball már most hiányzik neki.

- Érthető, hogy nagyon boldog vagyok, ugyanakkor a járvány egyben keserűvé tesz - folytatta. - Most aztán tényleg minden időmet vele és Brigivel tudom tölteni, persze azért a nagyobbik fiammal, Somával mocorgunk itt, Ürömön, vagy éppen a Margitszigeten futunk. Hogy mi fért bele abba a 27 évbe, amit profi játékosként eltöltöttem? Nyilván furcsán nézne ki, ha azt mondanám, büszke vagyok magamra, de azt hiszem, rendben volt ez a pályafutás. Mindegyik csapatom, mindegyik idény élményt jelentett, a megye egyben is úgy készültem, mintha még mindig az NB I-ben játszanék. Az MTK-ban nőttem fel, tinédzserként nagyon tiszteltem a már befutott játékosokat, aztán egy idény alatt 18 gólt lőttem, és ugyanannyi gólpasszt adtam Garami Józsefnél az ETO-ban. Zalaegerszegen Bozsik Péter irányításával bajnok és gólkirály lettem, Kínában megválasztottak az év legjobb játékosának, Avellinóban Maurizio Sarri volt az edzőm. Imádtam a Vasasban futballozni, a Haladással klubtörténelmet írtunk a bronzéremmel, de Pápán, a III. Kerületnél és persze Komáromban is jól éreztem magam. Tudom, időnként kezelhetetlen voltam, de mindig imádtam futballozni, csodálatos utazáson vagyok túl. Ilyen az élet: ki kell mondani, kiöregedtem ebből a szakmából. Biztos volt, hogy előbb-utóbb elérkezik a pillanat, de azért sajnálom, hogy épp egy világjárvány miatt lett vége.

Kenesei Krisztián 42 tétmérkőzésen lépett pályára a Lombard Pápa mezében, melyeken összesen nyolc alkalommal volt eredményes.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-19 20:22:01

24 órás futást és pikniket szerveznek


ajánlott cikk főképe

2020-08-26 11:51:04

Nyárzáró strandkézilabda torna


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 10:25:22

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre


ajánlott cikk főképe

2020-07-12 19:46:13

Megúszta a brutális balesetet a pápai kerékpáros