A Bakonyi Betyárok nyomában-40 Harley Davidson állt meg Pápán


2010-06-15 15:17:07  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


A Bakonyi Betyárok nyomában-40 Harley Davidson állt meg Pápán  főképe
Mintegy 40 Harley Davidson parkolt le rendőri vezetéssel a Jókai utcán egy órája. Ebben az évben 11. alkalommal, 2010. június 13-20. között rendezik meg Magyarország legnagyobb motoros találkozóját, a Nemzetközi Harley – Davidson Fesztivál. A fesztivál ideje alatt úgynevezett vezetett túrákat tesznek a motorosok, melyeknek egyik állomása ma városunk volt.
- A fesztivál egyik különlegessége az, hogy minden nap, hétfőtől péntekig vezetett túrákat szervezünk. Ez azt jelenti, hogy a fesztiválra érkező motoros, akinek nincsen épp jobb dolga, eljön velünk egy túrára, minden nap 130-160 kilométer hosszan- mondta Búza Sándor, a vezetett túrák egyik szervezője.
Tegnap a Balaton-felvidék keleti medencéjében tettek egy kanyart, érintve Balatonfűzfőt, Berhidát, Csajágot, Fülét, Nádasladányon a Nádasdy-kastélyt, Öskün a kerektemplomot, Hajmáskért és Gyulafirátótot. Ma a Bakonyi Betyárok útján túráznak, melynek fontos megállója városunk és a Jókai úton található csavaros fagyizó. Holnap ellátogatnak a badacsonyörsi Varga pincészetbe, csütörtökön, Bikalon a Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtokot tekintik meg. Pénteken úgynevezett Poker-Run túramotorozás kezdődik. A túra 5 megállóból áll, ahol a motorosok húznak egy kártyalapot. A végén az nyeri a fődíjat, akinek a póker szabályai szerint a legnagyobb lapkombináció van a kezében. Szombaton pedig a jól ismert nagy motoros felvonulás várja az érdeklődőket a Balaton parton.
Pápára minden évben ellátogatnak a Harley-sok – tudtuk meg Búza Sándortól. Ennek nemcsak a város világhírű csavaros fagyija az oka, hanem mint mondta, Pápára nagyon szép útvonalon lehet jönni, nagyon szép maga a város is, szeretik a motorosok.
Ma a Jókai utcán mintegy 40 Harley Davidson parkolt le. Magyarok mellett szép számban előfordultak motorosok Franciaországból, Angliából, Németországból, Ausztriából és Olaszországból is.
- Mostantól már hagyományos megállónk lesz a Jókai utcai fagyizó Pápán, mert tudjuk, hogy itt kényelmesen meg lehet állni.
A fagyi után már mentek is tovább a szelek szárnyán „A motorosok”, s nem maradt más utánuk csak az üres parkoló és sok csodálkozó tekintetet a gyönyörű járművek láttán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet