Állatmentő akció a Bázisrepülőtéren


2020-04-15 13:21:43  | cikk: hp  | fotó: Mecseki András zls./MH Pápa Bázisrepülőtér  | 


Állatmentő akció a Bázisrepülőtéren főképe
A Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtér bejáratához tévedt egy gazdátlanul csatangoló kutya. A katonai szervezet egyik lelkiismeretes kollégájának köszönhetően azonban hamar vissza is térhetett otthonába a négylábú.
Állatmentő akcióval kezdődött az április 14-ei munkanap a Bázisrepülőtéren, ahová egy kóborló kutya sétált be a főbejáraton keresztül. Az alakulat Őr és Biztosító Rendész Század egyik kutyás járőre, az éppen a helyszín közelében tartózkodó Bárány Márk őrvezető azonnal szakszerűen cselekedett: befogta, majd megnyugtatta az állatot és foglalkozott vele, amíg a kutya gazdája megérkezett. Őt szerencsére sikerült gyorsan megtalálni: a Pápai Humán Állatvédő Egyesület segítségével egy chipolvasóval beazonosították az ebet, és megadták a szükséges elérhetőségeket. Mint kiderült, egy fajtatiszta moszkvai őrkutyakölyök volt a csellengő, aki Bárány őrvezető közreműködésének hála a bázisra érkezését követő fél órán belül már újra a gazdijával lehetett. A Bázisrepülőtéren 24 órás őr- és járőrkutyás szolgálat is biztosítja a katonai objektum védelmét, ahol a vonatkozó járványügyi szabályzók betartása mellett az őrök és járőrkutyák kiképzése jelenleg is folyamatos. Bárány őrvezető a kutyás járőröknél teljesít szolgálatot, az állatok kiképzésében szerzett tapasztalata az elkóborolt eb befogásánál is hasznára vált - olvasható az MH Pápa Bázisrepülőtér sajtóközleményében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-02 21:32:16

Kézbe vehető történelem - Értékes lelet került elő Pápa határában


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 22:53:58

A Duna Művészegyüttes a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-03-13 22:43:15

A pápai kórház megtette a szükséges óvintézkedéseket a betegek és dolgozók védelmében


ajánlott cikk főképe

2020-04-03 20:18:06

Megérkeztek Kínából az arcmaszkok