Fedett buszváró a Pálházapusztán élőknek


2020-04-15 19:22:46  | cikk: HuHa  | 


Fedett buszváró a Pálházapusztán élőknek főképe
Néhány héttel ezelőtt készült el a fedett buszváró a Pápa-Pálházapusztán élők számára, a településrészre vezető bekötő út mellett található autóbuszváró-peronhoz kapcsolódva. A Marcaltő felé vezető utat a Magyar Közút újította fel a közelmúltban, akkor a buszváró szigetet is újjáépítették, de ez nem volt fedett, és sok kellemetlenséget okozott a Pálházapusztán élőknek esőben, szélben, tűző napsütésben.
Dr. Áldozó Tamás, Rádi Róbert és dr. Vaitsuk Mária (balról jobbra) az új buszvárónál

A lakók az önkormányzathoz fordultak azzal a kéréssel, hogy oldja meg a város a problémát, legutóbb a választási kampányban került szóba a téma, amikor dr. Áldozó Tamás polgármester és dr. Vaitsuk Mária képviselő-jelölt felkereste az ott élőket és egyeztettek az elvégzendő feladatokról.
-A lakók több kérést is megfogalmaztak a látogatásunkkor, köztük ezt a buszvárót és a települést jelző táblát is. Most örömmel látom, hogy a tábla elkészült és itt van a fedett autóbusz-megálló is - fogalmazott a képviselő, hozzátéve, ha apránként is, de ebben a nehéz időszakban is sikerül egy-egy lépéssel előrehaladni a lakók kéréseinek teljesítésében. Mint mondta, bízik abban, hogy lesz lehetőség a többi terv megvalósítására is.
A települést jelző tábla is elkészült

A Pálházapusztán élők is pápai lakosok, így törekedni kell arra, hogy számukra is biztosított legyen mindaz a szolgáltatás, ami a városban élőknek - közölte dr. Áldozó Tamás polgármester a buszváró megtekintésekor.
-Van néhány nehezen kezelhető problémája ennek a területnek, és vannak, amikben könnyebben előre tudtunk lépni. Ilyen ez a buszváró, a tábla és az ivóvíz biztosítása - mondta és hozzátette, a közvilágítás rendezése és az ivóvízvezeték kiépítése ezeknél lényegesen időigényesebb városüzemeltetési feladat.
Több család is él Pálházapusztán, nekik segítség a fedett buszváró

A fedett autóbusz megállót a Magyar Közút által megépített buszváró peronhoz kapcsolódva építették meg, a területet lebetonozták, a vízelvezető árkot kialakították és telepítették az acélszerkezetes, fényáteresztő polikarbonát falú buszvárót.
-A Pápa Város Infrastruktúrájáért Közalapítvány döntött arról tavaly decemberben, hogy a fedett buszvárót megvalósítja és még decemberben megkerestük azokat a cégeket, amelyek ilyet forgalmaznak. Januári szerződéskötéssel, márciusra vállalta a legkedvezőbb ajánlatot adó cég a munka elvégzését. Ez meg is történt - idézte fel Molnár István városfejlesztési osztályvezető.
A 600 ezer forint értékű új buszváró véd a csapadéktól, a széltől és tompítja a tűző napsütést is, így a pálháziak kellemesebb körülmények között várhatják a buszt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-30 20:45:31

Barokk élmények, vizes kalandok - újra nyitva a kastély és a strand


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 11:09:07

Újabb óvintézkedések az Egyesített Szociális Intézményben


ajánlott cikk főképe

2020-05-09 19:10:36

A sportcsarnok küzdőterén is megindult a munka


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 13:29:14

70 százalékos készültségen a futópálya