Jól halad a munka a Városi Sportcsarnoknál


2020-04-16 13:22:38  | cikk: HuHa  | 


Jól halad a munka a Városi Sportcsarnoknál főképe
Március elején kezdte meg a kivitelező a Városi Sportcsarnok épületének energetikai korszerűsítését, mely része az önkormányzat energetikai projektjének, s melyhez egy város által finanszírozott beruházási elem is kapcsolódott. A munkálatok az ütemterv szerint haladnak, a mesterek az épület tetőjén és az épületbelsőben is dolgoznak - tudtuk meg a tegnapi bejáráson.
Dr. Áldozó Tamás, Vajda Tamás és Rádi Róbert a helyszínen egyeztetett a kivitelezés előrehaladásáról

Vajda Tamás, a kivitelező Nyugat-Magyarországi Tűz-, Munka- és Környezetvédelmi Kft. ügyvezetője érdeklődésünkre elmondta, a 3100 négyzetméternyi tetőhéjazatból már több mint 850 négyzetmétert lecseréltek, az eresz deszkaburkolatok javítása, festése pedig több, mint 100 méter hosszan már elkészült. Ez utóbbiból közel 400 métert kell megújítaniuk, sajnos sok helyen nem elegendő a kezelés és festés, a hajlatoknál több helyen elkorhadt a faanyag, így az nagy felületeken cserére szorul.
Sok helyen cserélni kell a deszkaburkolatot

A kivitelezők az épületbelsőben a gépészeti szereléseket végzik, a fűtési rendszert korszerűsítik. Ez is jól halad, 65 százalékos készültségen áll a munka. Az új gázkazánokat már beszerelték a lebontott régiek helyére, most a füstelvezető csövek rákötését végzik és az ehhez kapcsolódó munkafolyamatokon dolgoznak.

Az energetikai megújítástól sok eredményt remél az önkormányzat, hiszen ez a legnagyobb terű létesítménye a városnak és a legnagyobb megtakarítást szeretnék elérni a fűtés és hűtés terén - mondta el a beruházás kapcsán dr. Áldozó Tamás polgármester.
-A projekt keretében öt különböző önkormányzati szolgáltatást nyújtó épületünk újul meg energetikailag, hiszen van köztük közművelődést szolgáló, szociális szolgáltatást nyújtó épület, ez pedig egy szabadidős és sportlétesítmény, de méreténél fogva ez igényli a legnagyobb beavatkozást és bízunk abban, hogy ez a munka a következő legalább 21 évre megnyugtatóan rendezi azokat a problémákat, amik az elmúlt 21 évben kialakultak - fogalmazott a városvezető.
Az új gázkazánokat már beépítették

A Városi Sportcsarnokban megvalósítandó beruházás a most folyó munkák mellett további elemeket is tartalmaz, várhatóan a jövő hónapban kezdődnek meg a belső szigetelések, a tetőhéjazat cseréje után pedig napelemeket telepítenek az épületre. A sportlétesítmény megújítása a Pápa Város Közintézményeinek energetikai korszerűsítése a fenntarthatóság jegyében című európai uniós projekt keretében zajlik, ez az utolsó beavatkozási helyszín, így, ha ez nyár közepére elkészül, lezárulhat a teljes projekt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-14 17:20:57

Nyugodt hétvége áll mögöttünk


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 17:16:10

Hét turnusban kínál nyári tábort a Kékfestő


ajánlott cikk főképe

2020-06-08 15:30:53

Befejeződött a textil arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-05-04 14:49:23

Elkezdődött a 2020-as rendhagyó érettségi vizsgaidőszak