Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából


2020-04-17 11:52:51  | cikk: hp  | fotó: internet  | 


Online lelki megerősítés és mentálhigiénés tanácsadás a Lélek és Tradíció Alapítvány jóvoltából főképe
A Lélek és Tradíció Alapítvány a koronavírus-járvány idején szeretne online segítséget nyújtani azoknak, akik úgy érzik, szükségük van lelki megerősítésre, mentálhigiénés tanácsadásra. A négyszemközti videós beszélgetések ingyenesek, de előzetes időpont egyeztetéshez kötöttek.
Sántháné Polgár Anita mentálhigiénikus, coach hírportálunk megkeresésére elmondta, márciusban tartottak volna egy nagyszabású egészségnapot, amelyen a boldogságról, a boldogulásról is szó esett volna. A kialakult veszélyhelyzet miatt ez elmaradt, de sokan megkeresték, hogy ebben az időszakban ez aktuális téma lenne, s így jött az ötlet, hogy online módon nyújtanak segítséget az érdeklődőknek. Kiemelte, amit most átélünk, az a „kollektív trauma” mindenkit érintő, a koronavírus miatti bizonytalanság, szorongás. Még a legkiegyensúlyozottabbak sem tudnak igazi harmóniában élni.
-A tanácsadás nem pszichológiai és pszichiátriai betegeknek szól, hanem az egészségeseknek, akik most úgy érzik, megtorpantak. Sok kérdés foglalkoztat mindannyiunkat: mi lesz, ha megbetegszünk, meddig tart ez a helyzet, mit hoz majd a jövő. Át kell értékelnünk az életünket, rangsorolni, mi a fontos számunkra. Pál Feri atya úgy fogalmazott, hogy egy idő után nem a vírussal lesz dolgunk, hanem saját magunkkal, önmagunk változásával, szerencsés esetben lelki fejlődésünkkel. Orvos-Tóth Noémi pszichológus felhívja a figyelmet arra, hogy ha beszélhetünk arról, amit most átélünk, és érzünk, az önmagában gyógyító hatású. Amerikai katonákon figyelték meg ugyanis, hogy a háborús övezetből hazatérve családjukhoz, biztonságos környezetükhöz nagyon nehezen tudtak visszailleszkedni. Szorongtak, be-betörtek a régi emlékek, lelkileg elmagányosodtak. Végül kiderült, a katonák tele voltak megrázó történetekkel, amit a környezetük nem tudott vagy nem akart meghallgatni. Ekkor jöttek rá, hogy célszerűbb beiktatni olyan időszakot, amikor a hazatérő katonák sorstársaikkal együtt elkezdik feldolgozni az eseményeket, és csak utána térnek haza. A lényeg tehát, hogy beszélgessünk, mondjuk ki az érzéseinket, fájdalmainkat, félelmeinket és nézzük meg közösen milyen mozgósítható lelki tartalékaink vannak erre a helyzetre - emelte ki Sántháné Polgár Anita, aki hozzátette, akinek nincs olyan családtagja, barátja, rokona, akivel tudna ezekről beszélgetni, s szívesen osztja meg egy idegennel a gondolatait, őket várja a mentálhigiénikus, segítő beszélgetésre, aki hangsúlyozta, hogy ez nem terápia, nem diagnózis, nem pótolja a gyógyszert, a szakorvosi ellátást.
Az online segítségnyújtás két hete működik, a 30-571-8083-as telefonszámon lehet jelentkezni üzenetben vagy az Edvy Malom Facebook oldalán. A telefonszám május 1-ig él. Az érdeklődőnek küldenek egy tájékoztatót, aztán időpontot egyeztetnek, és online felületen beszélgetnek majd.
Végül a mentálhigiénikus, coach hozzátette, mivel hisz abban, hogy tudunk tenni egymásért, azt kéri, hogy az online beszélgetésért cserében egy-egy viccet küldjenek neki, hiszen a humor erősíti az immunrendszert, s oldja a szorongást.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-20 14:14:07

Keddtől változik a piac működési rendje


ajánlott cikk főképe

2020-06-01 14:35:36

Új mezőgazdasági gépkereskedés nyílt Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend