A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben


2020-04-18 16:38:40  | cikk: hp  | fotó: Karitász,Pápa  | 


A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben főképe
A Katolikus Karitász munkatársai és önkéntesei a koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet idején is végzik megnövekedett feladataikat. Működnek az intézmények és a segélyprogramok, élelmiszerrel, fertőtlenítőszerrel és krízishelyzetek megoldásával igyekszenek segíteni a rászorulókon.
Szijártó László a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója, plébános ennek kapcsán elmondta, a főegyházmegye több településén az önkéntesek segítenek a bevásárlásban, a receptek kiváltásában, a postai csekkek feladásában.
-Az önkénteseinek nagy része 60 év feletti, s mivel őket még jobban védeni kell, ezért nem engedjük önkénteskedni, hanem a fiatalabbakkal oldjuk meg a segítségnyújtást - emelte ki az atya, aki hozzátette, péntekenként a Galéria Bisztró vezetője, Orbán László 30 adag meleg étellel támogatja a csoportot. Ez nemcsak egytálétel, hanem leves és egy főételt jelent. Matting Norbert, a Pápai Karitász Csoport vezetője pedig szerdánként főz 30 adag ételt. Ezeket önkénteseik viszik ki az idősek számára a plébánia területén. Az egyik pápai varrodával készítettek négyszáz darab arcmaszkot is, amelyekből idős otthonok és az önkénteseik részesültek. Kaptak maszkfelajánlást magánszemélytől is, ezeket azok az idősek kapták meg, akiknek a meleg ételt kiszállították.
Szijártó Lászlótól megtudtuk, kapnak pénzbeli felajánlásokat is, amelyekből tisztító-és fertőtlenítőszereket, tartós élelmiszereket vásárolnak. Természetesen, ha valaki kedvet érez, jelentkezhet önkéntesnek is a plébánián, hiszen fontos feladatuk most a fiatalok beépítése a karitatív feladatokba.
A plébános köszönetét fejezte ki minden önkéntesnek és támogatónak, akik hozzájárultak a karitatív tevékenység gördülékeny lebonyolításához.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:52:24

20-ra emelkedett a pápai és Pápa környéki fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-07-22 21:34:26

Visszaváltják a bérleteket, de lesznek koncertek


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 13:00:23

Trambulin a jótékonysági főzőverseny bevételéből