A Perutzba vágyik a PELC fiatalja


2020-04-22 18:46:22  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: pelc.hu  | 


A Perutzba vágyik a PELC fiatalja főképe
Két korosztályban is futballozik, emellett már az NB III-as Perutz FC edzéseibe is bekapcsolódhatott, nem mellesleg pedig karrierje során már több mint 100 bajnoki találatnál jár - ő a 15 éves Kun-Szabó Attila, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club játékosa.

A 2005-ös születésű támadó középpályás futballista családba született, így magától értetődő volt, hogy belőle is labdarúgó lesz. A játékos tehetségére hamar felfigyeltek, 6 évesen leigazolta a PELC, a pápai klubban egészen 2016-ig játszott, majd három szezonon keresztül a Veszprém FC USE U13-as és U14-es csapatában pallérozódott. Attila idén tért vissza nevelőegyesületéhez, ahol 19 tétmeccsen már 34 gólnál jár.

- Hatéves koromban jártam először futballmeccsen, rögtön megfogott a közeg és elhatároztam, hogy én is focista leszek - mesélte az ifjú tehetség. - Négy évet játszottam a PELC-nél, majd a fejlődésem érdekében úgy éreztem, váltanom kell és Veszprémbe igazoltam. A megyeszékhelyen nagyon jó csapat alakult ki, ám a szezon végén sokan eligazoltak, szétesett a keret. Ekkor úgy gondoltam, nekem is környezetváltozásra van szükségem, ezért úgymond hazatértem, a másik fő motiváció az volt, hogy tudtam, édesapám lesz az edzőm és szerettem volna vele együtt dolgozni.

Attilának komoly céljai vannak, melyek elérése érdekében mindent meg is tesz, szorgalmasan látogatja a tréningeket, sőt édesapjával hetente több különedzést is tartanak.

- A heti három-négy edzés és egy bajnoki mellett konditerembe járok és édesapámmal még plusz edzéseket is beiktatunk. A mostani helyzet természetesen más, a koronavírus miatt otthon készülök, emellett a PELC személyre szóló edzésprogramot küldött, amit szintén elvégzek. Nem tudok és nem is akarok teljesen leállni, hiszen szeretnék minél magasabb szinten játszani, első lépésként amint lehet, szeretnék bemutatkozni a Perutz FC együttesében.

A fiatal labdarúgó a Mosonmagyaróvárnak március elején 8(!) gólt lőtt, ám arra a kérdésre, melyik meccsére emlékszik vissza a legszívesebben, meglepetésemre nem ezt a bajnokit említette.

- Az U17-es bemutatkozásomon a Gyirmót ellen 4-4-re végeztünk, ezen a meccsen három gólpasszt adtam és egy gólt is sikerült lőnöm. A másik meccs, amire szívesen emlékszem vissza az a Zalaegerszeg ellen volt, idegenben 2-1-es állásnál a félpályáról sikerült a kapuba emelnem.

A fiatal játékostól megtudtuk, szíve a Ferencvárosért dobog, kedvenc játékosa pedig a Liverpool támadója, Roberto Firmino.

- Nincs sok szabadidőm, de ha mégis tudok pihenni filmeket, sorozatokat nézek és néha a játékkonzolt is bekapcsolom, ahol természetesen a focis játéknak kiemelt helye van - tette hozzá Attila, aki amellett, hogy gólerős játékos, kiváló fizikai adottságokkal is rendelkezik. Egy biztos, ha továbbra is ilyen kitartó és céltudatos lesz, sokat fogunk még Kun-Szabó Attiláról hallani.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-30 10:09:40

Leimeiszter Ábel, a színötös úszó


ajánlott cikk főképe

2020-08-14 15:48:01

Világklasszis sportolók is részt vesznek a futóvesenyen


ajánlott cikk főképe

2020-09-23 08:34:05

Elhunyt Timár Tibor


ajánlott cikk főképe

2020-08-26 12:31:59

Teke: 50 csapat, 200 versenyző az emlékversenyen