Új út épül


2020-04-23 08:44:36  | cikk: HuHa  | 


Új út épül főképe
Április 15-én vette át a közbeszerzési eljáráson nyertes két kivitelező cég a munkaterületeket A Pápai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése című projektben, s Kopja utcánál már meg is kezdődött az építkezés.
Mint arról hírt adtunk, a beruházás részeként a Juhar utca teljesen megújul, kerékpárúttal, körforgalommal, gyalogos-átkelőkkel és buszmegállóval bővül, a Kopja utcát pedig meghosszabbítják és kivezetik a 83. számú főút Pápát elkerülő szakaszára. Ez utóbbi projektelem kivitelezése kezdődött meg.
Rádi Róbert ügyvezető (balra) és dr. Áldozó Tamás polgármester az új út terveit nézik

-A Pápai Ipari Park több mint 100 hektár területű, ennek a feltárását főként a Juhar utcán keresztül tudtuk biztosítani. Most egy másik ilyen feltáró útkapcsolata lesz ennek a területnek - mondta el dr. Áldozó Tamás a helyszínen, kiemelve bízik abban, hogy a ma még üres több tucat hektár terület a következő években beépül, élénkül a személy- és teherforgalom, ehhez pedig szükség van arra, hogy a 83-as úttal másik közlekedési kapcsolata is legyen a területnek. A megújuló Juhar utca és a meghosszabbított Kopja utca biztosítja, hogy az áruszállítás nagyobb biztonsággal, a lakóövezeteket kikerülve bonyolódjon.
-Ez egy jelentős beruházás, nemcsak összegszerűségét tekintve, hanem fontossága és a településszerkezet szempontjából is - jelentette ki.
Az elkerülőről is látszik az új nyomvonal

Mint megtudtuk, a 800 millió forint támogatást élvező projektnek ez a kisebb eleme, a Kopja utcát 410 millió forint ráfordítással hosszabbítják meg, ebből az összegből 244 millió forint a támogatási rész, 166 millió forint pedig a saját forrás, melyet a felvett hitelből biztosít az önkormányzat.

A beruházás a Kopja utcánál 550 méter hosszú teljesen új útszakasz megépítését tartalmazza, csapadékvíz elvezetéssel és közvilágítással - tudtuk meg Rádi Róberttől, projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetőjétől.
-Az új út az egykori mezőgazdasági területen, az eddig fás, cserjés növényekkel borított területen épül meg. Ehhez a kivitelezők már megkezdték a növényzet eltávolítását és az új út nyomvonalának kialakítását - tájékoztatott az ügyvezető.
Az új út helye, a háttérben egy 83-ason haladó teherautóval

Az építkezés során több mint 20 ezer köbméter földmunkát végez el a kivitelező, csaknem 1000 köbméter murvaréteget épít be és 1287 köbmétert tesz ki a behúzandó aszfaltréteg. A 83-ashoz való útcsatlakozás hasonló lesz a Juhar utcaihoz, 112 méter hosszú balra kanyarodó, 85 méter hosszú lassító és jobbra kanyarodó, valamint 75 méter hosszú befogadó szakaszt alakítanak ki. Rádi Róbert arról is tájékoztatott, a szerződés szerint november közepére kell megépülnie a Kopja utca új szakaszának.

Pápán az elmúlt években számos út, útszakasz újult meg, ilyen műszaki tartalmú, teljesen új út építése azonban régen nem történt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-10 17:02:10

Hittantábor a Szent Anna Plébánia szervezésében


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-08-16 13:50:11

A pápai hősökre emlékeztek


ajánlott cikk főképe

2020-08-27 21:25:54

31/12/21 - folyamatosan csökken az érvényben lévő karanténok száma