Döntőben az Örökség - Szavazzunk a pápai erkeles gyerekekre


2020-04-23 20:10:04  | cikk: hp  | fotó: papa-ma.hu archív  | 


Döntőben az Örökség - Szavazzunk a pápai erkeles gyerekekre főképe
A Zikkurat Színpadi Ügynökség, akik a Szörényi család jogdíját kezelik, indított egy pályázatot, melyben gyerekekkel adják elő az István, a király című rockopera részleteit. A címe: Iskolás István és István, a király iskolába megy. A Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola is benevezett a versenyre, ők az István, a király Örökség című jelentével vettek részt. Az egyik legnépszerűbb magyar rockopera részletét elénekelték és el is játszották a diákok, amelyet a szakmai zsűri nagyra értékelt, s bejutottak a döntőbe.
-Óriási kihívás volt az István, a király című rockopera egy részletét színpadra állítani a diákokkal, a tagozatos nagykórussal. Közel 80 gyerek dolgozott lelkesen a produkción. Az iskola vezetősége, a kollégák teljes mértékben támogatták az előadás létrejöttét. A felvételt Mike László operatőr készítette, a hangtechnikát Pázsi Elemér hangtechnikus biztosította. Müller Zoltán segítetett a koreográfia elkészítésében. A versenyre 15 produkcióból 12 jutott tovább a második körbe. Sajnos a járvány helyzet felülírta, de az eredeti terv az lett volna, hogy a zsűri egyik tagja eljön Pápára, s az ő új instrukciói alapján fejlődhetett volna az előadás, de ez meghiúsult. Így maradt az a videó felvétel, amelyeket beküldtek a csoportok. Az Örökségbe három iskola, Tata, Várpalota és Pápa jutott tovább. Amikor bekerültünk a második fordulóba, ott második helyen álltunk, majd a pontszámok alapján a döntőbe kerültünk.- tudtuk meg Mészárosné Varga Veronika kórusvezetőtől, aki hozzátette, azért az Örökségre esett a választása, mert abban több a kórus szerepe, s ő azt szerette volna, hogy minél több diák szerepelhessen.
A pápaiak támogatása nélkül nem lehet magas pontszámot elérni, ezért várják a szavazatokat május 14-ig. Szavazni a https://www.iskolasistvan.hu oldalon lehet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-10 18:00:41

A legfrissebb hír hétfőn 18 óra előtt pár perccel: 37 fertőzött Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-08-28 20:58:22

20 pozitív, megerősített eset Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-09-21 20:31:59

148-an karanténban


ajánlott cikk főképe

2020-09-05 06:35:53

Elbúcsúztatták a nyarat a fúvósok