Virtuális futás a koraszülöttekért


2020-05-06 10:47:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Virtuális futás a koraszülöttekért főképe
A Pápai Futók Csoportja is csatlakozott ahhoz a jótékonysági közösségi futáshoz, mellyel a koraszülöttekre kívánták felhívni a figyelmet a szervezők.

Ma Magyarországon minden 12. gyermek koraszülöttként jön a világra. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány ezeknek a gyermekeknek a mentését, koraszülött ellátását és sérült, beteg gyermekek intenzív ellátását támogatja. Az idei évben 5. alkalommal rendezte meg az alapítvány a Futás a Koraszülöttekért - Másodszor is célba érünk jótékonysági futóversenyt Zalaegerszeg és Keszthely között. A cél az alapítvány és annak tevékenységének megismertetése, figyelemfelhívása és nem utolsó sorban az egészséges életmódra való felhívás volt. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futással a mentőautó által megtett távokat szimbolizálják a futók, az önkéntes segítők és a nézők a pálya teljes, mintegy 66 kilométeres hosszán.

A pápai futók már harmadik alkalommal vettek részt az eseményen, melyet minden év május első vasárnapján, Anyák napján bonyolítanak le. A koronavírus-járvány miatt az idei egy különleges verseny volt, hiszen virtuál futással teljesítettek a résztvevők a 66 kilométeres távot. Hazai és külföldi futók egyaránt neveztek. A kijárási korlátozást figyelembe véve a Pápai Futók Csoportja 14 fővel jelentkezett az eseményre. Hatan egyéniben, nyolcan pedig három csapatra osztva teljesítették a távot, támogatva ezzel az alapítvány céljait.

A szervezők kérik, hogy amennyiben még nem rendelkeztek adójuk 1%-ról, támogassák a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítványt (adószám: 18019137-2-20).

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-22 16:53:43

Vízilabdás tábor a Várkertfürdőben


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 14:55:53

Jövő héten indul a kézitábor


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 18:48:12

Otthon készülnek a Perutz játékosai


ajánlott cikk főképe

2020-08-05 13:05:25

Debrecenben folytatja az utánpótlásedző