Vért adtak a tűzoltók


2020-05-06 14:54:42  | cikk: hp  | 


Vért adtak a tűzoltók főképe
Szent Flórián-napja alkalmából szervezett véradást a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete. Május 4. Szent Flórián, vagyis a tűzoltók védőszentjének napja, s ebből az alkalomból már hagyomány, hogy évről évre véradást szervez Pápán a tűzoltóság és a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezete.
Szakály Mónika, a Magyar Vöröskereszt Pápa Területi Szervezetének vezetője elmondta, jelenleg az Anna téren, a Szent Anna Házban tartják a véradásokat szerdán és péntekenként.
-Nagyon hálásak vagyunk, hogy a tűzoltók ebben a veszélyhelyzetben is segítenek a véradással. Nagy segítség ez nekünk ebben a helyzetben, hogy ezúttal is sokan részt vettek a véradáson.
Huszonhárman adtak ma vért Pápán - tudtuk meg Szakály Mónikától

-A jelenleg kialakult veszélyhelyzetben a véradó állomásokon is sokkal kevesebb önkéntes jelentkezik. A betegek biztonságos ellátásához viszont nélkülözhetetlen az elegendő mennyiségű vérkészlet. Örülünk tehát, hogy azért jönnek véradóink ennek ellenére is, s elmondható, hogy az összefogás megvan az emberekben. Vannak irányított véradások is, s ha tehetik, segítenek is. Itt Pápán és a környékén szerencsés helyzetben vagyunk - emelte ki Szakály Mónika, aki hozzátette, a Vöröskeresztnek nagy szerepe van a járványügyi helyzetben.
-Összefogásban a Család-és Gyermekjóléti Központtal is juttatunk el adományt, s akik megkeresnek minket családok, nekik is tudunk átadni adományt. Az összefogásnak nagyon nagy ereje van, most még jobban össze kell fogniuk az embereknek - hangsúlyozta.
Végül köszönetüket fejezték ki a tűzoltóknak, akik évente két alkalommal adnak önzetlenül vért, ősszel és tavasszal.
A véradás a Szent Anna Házban történik, legközelebb május 21-én lesz 8 és 11 óra között.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát


ajánlott cikk főképe

2020-09-10 20:08:48

Újabb két pápai fertőzött került zárlat alá


ajánlott cikk főképe

2020-06-09 09:10:18

Új infrastrukturális beruházásokat adtak át az MH Pápa Bázisrepülőtéren


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 22:06:09

A trianoni békediktátum századik évfordulójára emlékeztek Tapolcafőn