Nagy Zsolt főtörzsőrmestert választották az év tűzoltójának


2020-05-06 18:15:17  | cikk: HuHa  | 


Nagy Zsolt főtörzsőrmestert választották az év tűzoltójának főképe
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának parancsnoka javaslata alapján dr. Áldozó Tamás polgármester Nagy Zsolt címzetes tűzoltó főtörzsőrmester munkáját ismerte el Az év pápai tűzoltója kitüntetéssel. Az elismerés minden évben Szent Flórián napjához, a tűzoltók védőszentjéhez, azaz május 4-éhez kötődik, az idei évben azonban mind a közös koszorúzás, mind a kitüntetés személyes átadása elmaradt. A kiváló teljesítményt nyújtó tűzoltónak parancsnoka, Horváth Sándor alezredes adta át az oklevelet.

-Az idei évben személyesen nem adhattam át az elismerést, tudomásul vettem, hogy az állomány egészségének a védelme érdekében a polgári szférához képest sokkal szigorúbb feltételeket szabtak meg, de azt gondolom, lesz még alkalmunk együtt ünnepelni Szent Flórián napját a pápai tűzoltókkal - fogalmazott a polgármester az elmaradt ünnepségről. Mint mondta, köszöni Nagy Zsolt tűzoltó főtörzsőrmester munkáját és gratulál Az év pápai tűzoltója címhez, melyet a szakmai szervezetek ajánlása alapján neki adományozhatott.
-Fontos az, hogy Pápán van hivatásos tűzoltóság, hogy az 1860-as évek óta ez mindig nagyon fontos szervezete volt a tűz elleni védekezésnek. Fontos, hogy ezeket a hagyományokat megőrizzük és az is, hogy jutalmazzuk azokat, akiket jó példaként bajtársai elé állíthatunk. Örülök annak, hogy idén találtak erre méltó tűzoltót.

Nagy Zsolt 1997 óta hivatásos állományú tagja a Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságnak, ahol felszerelése óta gépjárművezetőként teljesít szolgálatot. Az elmúlt években számos tűzesetnél, műszaki mentésnél végzett kimagaslóan jó szakmai munkát, esküjéhez hűen látta el feladatait. Több esetben dolgozott nehéz, veszélyes körülmények között, részt vett égő, füsttel telítődött épületből emberi élet mentésében, gázpalack kihozatalában. Közlekedési baleseteknél kiemelkedő a krízishelyzet-kezelése és a mentési műveleteknél megmutatkozó szakmai tapasztalata. Felettesei mindig számíthatnak arra, hogy az adott helyzethez igazított legjobb megoldást választja ki nagy felelősségtudattal végzett munkája során.

A hagyományoknak megfelelően a Pápa Város Tűzvédelméért Alapítvány is jutalmazza a magas színvonalú munkát végző tűzoltókat Szent Flórián napja alkalmából. Idén az alapítvány elismerését Bereczki Péter tűzoltó főtörzsőrmester, Major László tűzoltó őrmester és Varga Marcell tűzoltó őrmester vehette át.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-31 14:51:08

Befejeződött az energetikai felújítás a Türr kollégiumban


ajánlott cikk főképe

2020-09-04 19:13:28

27-re emelkedett a zárlat alá helyezettek száma


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 22:06:09

A trianoni békediktátum századik évfordulójára emlékeztek Tapolcafőn


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 10:52:44

Múltidéző séta a zsidó temetőkben