Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól


2020-05-07 14:20:02  | cikk: hp  | 


Tartós élelmiszercsomagok a Máltai Szeretetszolgálattól főképe
Rászoruló családoknak, egyedül élő időseknek, krónikus betegségben szenvedőknek, a járvány ideje alatt nehéz helyzetbe került embereknek kézbesít tartós élelmiszercsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az elkövetkező napokban. Az adományokat valamennyi régióban az érintettek lakóhelyén adja át a karitatív szervezet. Pápán 80 csomagot kézbesítenek a napokban a munkatársak.
Pintér-Papp Eszter intézményvezető elmondta, a Nemzeti Segélyvonalon keresztül a segélyszervezetek munkájának támogatására kaptak felajánlást, melyből az egység csomagokat összeállították.
Tartós élelmiszereket és fertőtlenítőszereket tartalmazó adománycsomagokat kézbesít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-A tartós élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó adománycsomagok összértéke több mint 20 millió forint, ebből országszerte ötezer rászoruló családon, egyedül élő emberen segítünk a járványhelyzetben. A múlt héten hoztuk el a régió központból a csomagokat, s mivel a támogató szolgálat autója és a tegnap átvett adomány autó folyamatosan dolgozik a Málta egyéb tevékenységében, így eltart pár napig a csomagok kiosztása - tudtuk meg Pintér-Papp Esztertől, aki elárulta, még nem növekedett meg jelentősen a hozzájuk segítségért fordulók száma, de egyre többen szorulnak rá a támogatásukra a járvány miatt. Lakossági adományokat ebben az időszakban nem tudnak fogadni, az idős önkénteseiket pedig nem tudják bevonni a munkába.
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat épületeinek nagy része a járvány alatt átmenetileg zárva tart, a rászoruló családok telefonon, e-mailben vagy a közösségi felületeken léphetnek kapcsolatba a karitatív szervezettel. A szeretetszolgálat munkatársai számos kistelepülésen dolgoznak ezekben a hetekben, az ott élő családok közvetlenül fordulhatnak hozzájuk. A karitatív tevékenység folyamatosan zajlik, a szükséghelyzetbe került emberek támogatást kapnak a szolgálattól.
Az adományban a támogató szolgálat ellátottjai, a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesület leginkább rászoruló tagjai és Pápa környéki településeken élő rászorulók részesülnek.
Az adományt meghatottan vették át

Az ellátottak nagy örömmel fogadták az adományt, s meghatottan mondtak köszönetet a szolgálat figyelmességéért, munkájáért, amelyet végeznek értük nap, mint nap.
A tizenháromféle tartós élelmiszerből álló csomagok kiszállítását a Máltai Szeretetszolgálat regionális központjai szervezik. Az adományt a járvány miatt előírt óvintézkedéseket betartva, védőfelszerelésben, a személyes érintkezés csökkentésével adják át.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-01 21:21:34

A kerek születésnaposokat köszöntötték a nyugdíjasok


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 18:00:41

A legfrissebb hír hétfőn 18 óra előtt pár perccel: 37 fertőzött Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-09-02 21:36:14

A tanévvel együtt megkezdődött az Iskola Rendőre program


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 17:13:44

Pálosan szép az élet! - Pálos rendtörténeti vándorkiállítás a Fő utcán