Készül az új út az iparterületek kiszolgálására


2020-05-09 18:23:39  | cikk: HuHa  | 


Készül az új út az iparterületek kiszolgálására főképe
Már a 83-as elkerülőről is jól látható a Kopja utca meghosszabbításának nyomvonala, a növényzet eltávolításával és a nagyobb földmunkákkal végeztek a kivitelezők, az útpálya tükre készen van, az alépítmény előkészítő munkái zajlottak a héten. A következő munkafolyamat során a különböző szemcséjű tömörítőanyagot dolgozzák be, amire aztán majd az aszfaltrétegek kerülnek. A 550 méter hosszú útszakasz 6,5-7 méter szélességű lesz, teherbírását tekintve pedig alkalmas lesz arra, hogy az ipari parkba érkező és onnan távozó nagy gépjárművek is biztonsággal használják. Az út a 83-as főúthoz csatlakozik majd, a Juhar utcai csomóponthoz hasonló megoldással. A kivitelezés során a közvilágítást és a csapadékvíz-elvezetőket is kiépítik a kivitelezők - mondta el Rádi Róbert, a projekteket koordináló Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője.Itt fut majd az új útszakasz egészen az elkerülőig

A Kopja utca meghosszabbítása tehermentesíti a Juhar utcát és jobb megközelíthetőséget biztosít az az ipari park ezen részén működő vállalkozásokhoz és az újonnan betelepülő gazdasági társaságokhoz, hiszen az út mindkét oldalán már értékesített területek találhatók.
-Bízunk abban, hogy a Kopja utca hosszú távon felértékelődik, akár úgy is, hogy ide új beruházások települnek. Ha ez megtörténik, az a teherforgalomra, tömegközlekedésre is hatással lesz. Ennek az útnak a megépítésével ennek kívánunk elébe menni - közölte dr. Áldozó Tamás polgármester.
6,5-7 méter széles utat építenek

A kivitelezőtől kapott tájékoztatás szerint hétfőtől a Juhar utcában is megkezdődik a felvonulás, majd a munkavégzés, hiszen a Pápai Ipari Park infrastrukturális fejlesztése című európai uniós projektnek az a másik beavatkozási területe - tudtuk meg a polgármestertől. Ott az útburkolat megerősítése mellett körforgalom épül a Juhar-Bocsor utca kereszteződésében, autóbuszfordulót alakítanak ki, megújul a gyalogosfelület és kerékpárút is készül a Bocsor utcai kereszteződésig.
A gazoson túl már a 83-as elkerülő fut

A teljes beruházásra 800 millió forintot nyert el a város, a fejlesztés beruházási költsége meghaladja az 1,2 milliárd forintot. A hiányzó részt saját forrásból és hitelből finanszírozza az önkormányzat, de a 440 millió forintos többletköltségre már benyújtották az igényt az előírt eljárásrend szerint. A városvezető bízik abban, hogy többletigény pozitív elbírálásra talál.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-16 15:05:13

Ismét várja olvasóit a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-07-30 16:23:58

A megkülönböztetésről


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 08:10:00

Jazz muzsika a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-05-20 21:32:45

Településkapuk és lámpás kereszteződés