Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről


2020-05-11 13:48:56  | cikk: hp  | 


Csökkenő karanténszám, növekvő óvodai létszám - dr. Áldozó Tamás polgármester a városi járványhelyzetről főképe
Nem sokkal ezelőtt tartotta szokásos hétfői sajtótájékoztatóját dr. Áldozó Tamás polgármester, melyen a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet és a védekezés aktualitás híreit ismertette. Elmondta, városunkban jelenleg 26 fő esetében van érvényben karantén, ebből 25 járványügyi megfigyelés miatt, 1 fő pedig járványügyi zárlat alatt áll. A veszélyhelyzet kezdete óta összesen 152 esetben rendelt el a hatóság karantént, melyből 126 esetben már feloldották azt. A polgármester kijelentette, továbbra sincs városunkban pozitív teszt miatt karanténban élő koronavírusos beteg, aki otthonában gyógyul, a kórházban ellátottakról pedig nem kaphat hivatalos információt.
Elmondta, az Egyesített Szociális Intézmény a múlt héten nem vásárolt újabb védőeszközöket, hiszen több hónapra elegendő mennyiségű felszerelésük van és továbbra is kapnak védőfelszereléseket a központi készletből. A mai napig 12 300 szájmaszkot és 3700 gumikesztyűt kapott az intézmény, melyeket az egyes intézményegységeknek át is adtak. A múlt héttől a Hajléktalanok Átmeneti Szállása is részesül védőfelszerelésekből a központi ellátmányból, oda 650 darab maszk és 100 darab gumikesztyű érkezett.
Egy nagy értékű adomány is érkezett az ESZI-hez a múlt héten: Az utolsó napi szentek Jézus Krisztus Egyháza 760 ezer forint értékben támogatta az intézményt, ebből a dolgozók számára vitaminokat, gyümölcsitalokat, bőrápoló kézkrémeket, kéztisztítógélt vásároltak, az ellátottak számára pedig 45 garnitúra ágyneműt és lepedőt szereztek be, továbbá egy mosógépet vettek a nővérköpenyek tisztítására. Az Egészségügyi Alapellátási Intézetben a már kiosztott védőfelszereléseken túl 2000 darab gumikesztyű, 1200 darab arcmaszk és 1200 darab FFP2-es maszk áll rendelkezésre, a múlt héten pedig a Stratégiai Légiszállítási Képesség nemzetközi közössége jóvoltából 9 darab szenzoros kézfertőtlenítőt helyeztek ki a rendelőkbe.
Nőtt az óvodák és bölcsődék iránti igény is az elmúlt héten, immár 222 kisgyermek ellátását kérték a szülők erre a hétre - tájékoztatott a városvezető. A három bölcsődében ezen a héten 89 kisgyermekről gondoskodnak, az óvodák pedig 133 gyermeket fogadnak. Dr. Áldozó Tamás emlékeztetett, a 16. héten, április közepén 12 óvodás ellátását biztosította a város, addig most a 20. héten 133 kisgyermek elhelyezésére mutatkozott igény. Hangsúlyozta, az önkormányzat a kisgyermekek ellátásával és felügyeletével is segíteni kívánja a családokat, hogy a szülők vissza tudjanak menni dolgozni a munkahelyükre.
Újságírói kérdésre a polgármester elmondta, információi szerint a SOTE által végzett komplex, átfertőzöttséget vizsgáló szűréseket a kormányhivatal koordinálásával a múlt héten megtartották városunkban, 72 személyt kértek a szűrésen való részvételre.
A sajtótájékoztatón elhangzott az is, nemcsak a Várkertfürdő, hanem az Esterházy-kastély is május végére tervezi a nyitást, a látogatóközpont ekkortól tervez vendégeket fogadni.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!