A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak


2020-05-12 08:21:45  | cikk: hp  | 


A Nehézfiúk a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen muzsikáltak főképe
A Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére a Filharmónia Magyarország szervezésében egy meglepetés koncertsorozat indult útjára április végén országszerte, melynek városunk is az egyik állomása. Hétfő este a Fő téren és a volt Kilián lakótelepen a Heavy Brass Guys Tuba Quartet, vagyis a Nehézfiúk Tuba Kvartett zenélt.
Együtt zenélni - ez a mottója az Adamik Gábor vezetésével, különböző zenekarok nagyszerű muzsikusaiból 2007-ben megalakult tuba kvartettnek. Az együttes tagjai fontosnak tartják, hogy a nagyzenekari munka mellett ezzel a formációval minél szélesebb körben mutassák be a saját hangszerük adta lehetőségeket. Zenei repertoárjuk széles, a reneszánsz táncoktól egészen a jazzig ível, miközben nagy hangsúlyt fektetnek az igényes hangszerelésre.
-Mi vagyunk Magyarország egyetlen működő tuba négyese. Nagyon szeretünk tereken muzsikálni, mert a rézfúvós hangszerek egyik fő tulajdonsága, hogy szórakoztassa a korzókon az arra sétálókat. A Filharmónia Magyarország szervezésében megvalósuló meglepetés koncertek lehetőséget adnak nekünk most arra, hogy a szeretett hangszerünket megmutassuk a nagyérdeműnek az utcákon, tereken, lakótelepeken - tudtuk meg Adamik Gábortól, aki hozzátette, a kapcsolatuk alapja a barátság, többekkel együtt jártak iskolákba.
-A formáció szokatlan lehet, ezért nem szeretnénk kortárs szerzők darabjait előadni, mi inkább népszerű örökzöld klasszikus zenei dallamokat szólaltatunk meg - emelte ki.
-Az elején kicsit ijesztőnek hangozott a karantén koncert kifejezés, de nagyon boldogok vagyunk, hogy a bezártságban felléphetünk, s szabadtéren játszhatunk a lakók örömére. Reméljük, hamarosan újra megtelnek a terek, ez nekünk egy lehetőséget ad arra, hogy muzsikálhassunk, s ez a legfontosabb - zárta gondolatait a zenekar vezetője.
A meglepetés koncertsorozat csütörtökön folytatódik 19 órától. A fellépőről a JMSZK honlapján és Facebook oldalán lehet majd tájékozódni hamarosan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-03 11:48:30

Bokrétaavató a Téglagyári úti atlétikai centrumnál (cikkünket frissítettük)


ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:04:55

Holnap nyit a Kékfestő Múzeum megújult kiállítása


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 12:10:43

Frank Liu Kovásznát is támogatta védőfelszerelésekkel


ajánlott cikk főképe

2020-05-11 12:42:53

Hajrában az Örökség - Támogassuk az erkeleseket szavazatunkkal