A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot


2020-05-13 09:17:44  | cikk: hp  | 


A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot főképe

Ma reggel elkezdődött a legfiatalabb korosztály, a 4 és 18 év közöttiek számára a textil arcmaszkok kiosztása. A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében az önkormányzat minden pápai lakosnak biztosít egy újrafelhasználható, mosható-vasalható, fertőtleníthető textil arcmaszkot. A legfiatalabb korosztály számára szánt védőeszközöket ma reggel 8 órakor kapták meg a Városházán a bölcsődék és óvodák munkatársai, akik egyből el is kezdték kihordani a maszkokat a megadott címekre.

Unger Tamás alpolgármester ennek kapcsán elmondta, a 18 év feletti korosztályok számára mintegy 26.000 szájakmaszkot osztottak ki a munkatársak az elmúlt hetekben. A 18 és 4 év közöttiek száma megközelítőleg 4100 fő.
-30.000 ember esetében könnyen előfordul, hogy adminisztratív hibák történnek, s a megfelelő címre nem kerültek maszkok vagy éppen több került az egy darab helyett. A szabályok továbbra is ugyanazok, mint eddig voltak, tehát ha valaki a korosztályában nem kapott az eszközökből, az hívja a 89/515-026-os telefonszámot, és pótolni fogják azt mielőbb. A vállalkozó folyamatosan arról számol be, hogy főleg a kicsik számára már egy másik szerkezetű anyagot kell alkalmazni, aminek a beszerzése nehézséget okozott. Eddig 26.000 szájmaszkot osztottunk ki, s ebből 150 visszajelzés jött, akik nem kapták meg a védőeszközt - tudtuk meg Unger Tamástól, aki hozzátette, a közösségi oldalakon, telefonon és e-mailben kaptak köszönetnyilvánítást azért a tiszteletért, odafigyelésért, amiért a város eljutatta a maszkot számukra.
A mai nappal 650 fiatalnak osztják ki a maszkot, de a védőeszközök osztása jövő hétig átnyúlik.
Unger Tamás köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki részt vesz az osztásban, hiszen szép számban dolgoznak azon, hogy mielőbb eljusson minden pápai háztartásba a textil szájmaszk.


Képek:


Címkék: járvány
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-30 10:09:20

Folytatódik az arcmaszkok osztása


ajánlott cikk főképe

2020-05-05 22:40:09

Megindult az élet a belvárosban


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 09:17:44

A legfiatalabb pápaiaknak osztják a textil szájmaszkot


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására