13 éremmel számol az olimpián a MOB elnöke


2020-05-18 13:15:38  | cikk: Haraszti Gábor  | 


13 éremmel számol az olimpián a MOB elnöke főképe
Kulcsár Krisztián, világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar párbajtőrvívó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke dr. Áldozó Tamás polgármester meghívására nemrég Pápára látogatott, hogy megtekintse a Téglagyári úton épülő sportközpontot.

Az év magyar vívójának is megválasztott sportvezetővel a megválasztását követő három év munkájáról, a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett változásokról valamint a 2021-re halaszott olimpiáról is beszélgettünk.

- Nagyon jól érzem magam ebben a feladatkörben, jó úton járunk és nagyon sok olyan dolgot el tudtunk már érni, amit a tagságnak ígértünk - foglalta össze a megválasztása óta eltelt kicsivel több, mint három esztendőt az elnök. - Van a bizottság hosszú távú céljairól egy korábban közzéadott, mindenki számára elérhető szervezeti stratégiánk, ennek az útján járunk.

Kulcsár Krisztián a világjárvánnyal kapcsolatban megjegyezte, természetesen mindenkit váratlanul és rosszul érintett a vírus terjedése és az ezt követő intézkedések.

- Furcsa és egyben szomorú helyzet is a mostani, a járvány a sportban precedenst teremtett, nevezetesen azt, hogy helyi, országos és világszinten elmaradnak a sportesemények, erre korábban csak háborúban volt példa. Szemmel látható volt - főleg a kezdeti időszakban - az emberek letargiája, félelme, de igyekszem a pozitív dolgokat előtérbe helyezni és azokra felhívni a figyelmet, ilyen például az, hogy nem törölték, „csak” elhalasztották az ötkarikás játékokat.

A MOB vezetője a 2020-as, tokiói olimpia halasztásával kapcsolatban azt mondta, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) felelősségteljes döntést hozott, ám az egyéves halasztás ellenére sem kell felülbírálni a várt éremszámra vonatkozó elképzeléseiket.

- Bár a kvalifikáció még nem zárult le, így nem lehet tudni pontosan, hogy Magyarország hány versenyzője utazhat a Japán fővárosba, de egyelőre nincs okunk, hogy változtassunk a sportigazgatósággal közösen kalkulált 13 éremszámon és a 24 pontszerző helyen.

Kulcsár Krisztiántól búcsúzóul megtudtuk, elfoglaltságai miatt kevesebb ideje jut a sportra, mint szeretné, de amikor teheti, szívesen fut és úszik, utóbbira sajnos egyre ritkábban tud időt szakítani.

A tokiói olimpia 2021-ben július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart majd és várhatóan 140-180 magyar sportoló vesz részt rajta.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-30 16:19:07

A kormány engedélyezi az edzéseket, a zárt kapus meccsrendezést


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 23:20:05

Meggyőző játék, szép Perutz gólok


ajánlott cikk főképe

2020-03-08 18:36:14

A hosszabbításban veszített a nyolc emberrel nagyot küzdő Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 14:41:17

Szombaton adják át a rekortános futópályát