„Magunkénak érezzük, még akkor is, ha nem a miénk”- dr. Kovács Zoltán mondott köszöntőt Pápa Város Napján


2010-06-16 13:01:10  | cikk: Tóth Tamara  | fotó: Tóth Tamara  | 


„Magunkénak érezzük, még akkor is, ha nem a miénk”- dr. Kovács Zoltán mondott köszöntőt Pápa Város Napján főképe
Június 16-a, a rendszerváltás óta Pápa Város Napja, amit az első, 1848-ban tartott helyhatósági választások emlékére rendez meg az önkormányzat. Az elmúlt 12 évben a város napján mindig valamilyen Pápához kötődő hagyományt kívántak megújítani a szervezők, így az idei ünnepi programban nagy hangsúlyt fektettek a pápai céhes hagyományokra és a kékfestés történetére városunkban. Az idei esztendőben számos városi céh alapítását ünnepeljük. A Kluge család nemcsak iparos, hanem polgári szempontból is nagyon szorosan kapcsolódik városunkhoz. A 2009-es ünnep a pálos szerzetesek Pápa városában történő letelepedésének 370. évfordulója jegyében telt. Ennek az a célja, hogy a mai fiatalok, a jövő nemzedéke tanuljon, tanulhasson a múltunkból, a város múltjából. A témának megfelelően a mai megnyitó a Kékfestő Múzeumban kezdődött délelőtt 10 órakor, ahol köszöntőt mondott Pápa város polgármestere. Dr. Kovács Zoltán beszédében kiemelte, a Kékfestő Múzeum a város történetének egyik zászlóshajója, még akkor is, ha nem a miénk, mi magunknak érezzük. A múzeum jövője érdekében tárgyalásokat folytat Pápa város önkormányzata az Állami Vagyonkezelővel, hiszen a múzeum esetében fenn állt a veszély, hogy bezárja kapuit a működési költségek fedezetének hiánya miatt. A városi önkormányzat szeretné, ha fenntartóként működtethetné a múzeumot. A polgármester köszöntőjét egy szakmai konferencia követte Pápa kézműves örökségéről, a Céhek zászlóiról és Pápa 19. századi iparáról.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-09 21:02:47

Pápán nem lesznek szigorító intézkedések húsvétkor


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 22:45:28

Megindult a munka a Juhar utcában is


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:47

Otthonról dolgozik a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-03-09 12:38:13

Javítják az utat a Fő téren