Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért Pápán


2020-05-20 11:37:19  | cikk: hp  | 


Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért Pápán főképe
A Magyar Honvédség megszervezte a Honvédelmi Országfutás a Magyarok Egészségéért Magyarország azon településein, ahol a honvédség katonái szolgálatot teljesítenek. Így ma 10 és 14 óra között folyamatosan futnak a részvevők.
Az országos eseményhez az MH Pápa Bázisrepülőtér nyolc fővel csatlakozott.
Kondor Zoltán alezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér törzsfőnöke elmondta, a futás egyben tiszteletnyilvánítás az egészségügyben, a társfegyveres szervezeteknél, az oktatásban dolgozók előtt, hogy ebben az időszakban is számíthatott és számíthat rájuk az ország. A futás célja az is, hogy Magyar Honvédség felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, és megmutassa, hogy a katonák a koronavírus-járvány miatt megnövekedett feladataik mellett nem csupán a haza védelme iránt elhivatottak, hanem fizikai felkészültségük, állóképességük megtartására is figyelmet szentelnek.
A futáson részt vett dr. Áldozó Tamás polgármester is, aki mint mondta, minden kezdeményezés jó, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy az országban a veszélyhelyzet idején is vannak olyan hivatások, amelyekre sokkal nagyobb teher hárul, mint a társadalom többi tagjára. Reméli, a futás során sok-sok kilométer gyűlik össze az országban.
Pápán a résztvevők három kört tettek meg a belvárosban, miközben érintették a társszervek (rendőrség, mentők, tűzoltóság) állomásait is. Egy-egy kör körülbelül 2,5 km, egy futóra így körülbelül félórányi futás jutott. A futás során civilek ugyan nem állhattak rajthoz, de a Magyar Honvédség bátorítja az ő részvételüket is, a hivatalos MH Facebook eseményhez bárki feltöltheti az önállóan teljesített futásának mobil applikáció segítségével rögzített eredményét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-15 20:32:11

Mától látogatható a Dürer-kiállítás a kastélyban


ajánlott cikk főképe

2020-07-24 17:15:20

A pápai tűzoltók teljesítették Bence kívánságát


ajánlott cikk főképe

2020-03-31 17:29:32

30 millió a járvány elleni védekezésre, ingyen utazhatnak az egyészségügyi dolgozók


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 14:37:43

Nincs igazolt beteg Pápán, elmarad a testületi ülés, holnaptól nem kell parkolási díjat fizetni - sajtótájékoztatót tartott a polgármester