Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot


2020-05-27 10:04:16  | cikk: hp  | 


Mától a 4 és 10 év közötti korosztály számára osztanak textil szájmaszkot főképe
Újabb korosztály számára biztosít ingyenesen textil szájmaszkot az önkormányzat, így ma reggel elkezdődött a 4 és 10 év közöttiek számára a textil arcmaszkok kiosztása. Április elején kezdődött meg az önkormányzat által megrendelt szájmaszkok kiszállítása, először a hatvan év feletti pápai lakosok számára biztosítottak belőle, majd április 16-tól az ötven év felettieknek, április 24-től a 40 év feletti pápai lakosoknak, május 13-tól a 10-18 év közöttieknek. A maszkokat az Esterházy-kastélyban és a Jókai Mór Város Könyvtárban csomagolták. Az osztást ezúttal az óvodai dolgozók és a JMSZK munkatársai végzik.
Unger Tamás alpolgármester elmondta, a mai és a holnapi nap folyamán körülbelül 1700 darab arcmaszkot osztanak ki a 4 és 10 éves korosztály számára, s ezzel a héten be is fejeződik az osztás, ezzel az egész város, a megcélzott korosztályok és a lakcímnyilvántartásban szereplők számára megtörténik a maszkok kiosztása.
-A megrendelésünk nagyobb számra szólt, mint a lakcímnyilvántartásban szereplők száma. Ennek az az oka, hogy a többi maszkot az ESZI-nek adta át a város a megrendeléseiből, az ESZI pedig saját belátása szerint osztotta ki azokat, elsősorban az ő ellátásukban lévő személyek számára. A vállalkozóktól, s bizonyos intézményektől -meg kell említeni, hogy az óvodák és a bölcsődék is varrtak maszkot - megközelítőleg 31.000 darab arcmaszk készült, ebből kicsivel több, mint 29.000-et osztottunk ki április 6. óta - tudtuk meg Unger Tamástól, aki hozzátette, a szabályok továbbra is ugyanazok, mint eddig voltak, tehát ha valaki a korosztályában nem kapott az eszközökből, az hívja a 89/515-026-os telefonszámot, és pótolni fogják azt mielőbb.
-A visszajelzések azt mutatják, hogy 1-2 hét is eltelik, amíg olyan lakosok is jeleznek felénk, akik kimaradtak az osztásból valamilyen oknál fogva, elsősorban adminisztrációs hibából adódóan, azok a maszkok visszakerülnek hozzánk, s egy ideig mi tároljuk, majd utána átadjuk az ESZI-nek további osztásra - emelte ki az alpolgármester, akitől megtudtuk, az osztók mindig arról számoltak be, hogy a pápaiak nagyon pozitívan fogadták a kezdeményezést, s szívesen fogadták a többször használatos textil arcmaszkokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-14 22:53:58

A Duna Művészegyüttes a meglepetés koncerten


ajánlott cikk főképe

2020-07-09 19:18:13

Nyárvarázs gyermekszemmel


ajánlott cikk főképe

2020-06-25 16:46:22

Ruha-és lakberendezési adományt hozott a Teuton Lovagrend


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 11:26:10

A tarczys Rátz Marcell országos első helyezett lett egy irodalmi pályázaton