Harsonakvartett a meglepetés koncerten


2020-05-28 22:50:30  | cikk: hp  | 


Harsonakvartett a meglepetés koncerten főképe
Meglepetés-koncertek néven számos város lakótelepein, közterületein rendezett hangversenyeket a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság kezdeményezésére az elmúlt hetekben. A koncertsorozat utolsó alkalmát ma este tartották. Ezúttal a Four Bones Quartet örvendeztette meg a lakosságot a Millenniumi emlékparkban és a volt Kilián lakótelepen.
A Millenniumi emlékparkban a koncert elején Brenner Boglárka Reményik Sándor: Egyszer talán majd mégis vége lesz című versét szavalta el. 
Gyetvai Péter, az együttes tagja elmondta, 2003-ban alakultak meg a Zeneakadémiát végzett barátokból, tagokból. A Four Bones Quartet fennállása óta megfordult a világ számos országában: Angliában, Ausztriában, Belgiumban, Észtországban, Kínában, Spanyolországban. A harsona igazi elkötelezettjei Európa-szerte adnak teltházas koncerteket, emellett kimagasló eseményeken képviselik nagy sikerrel Magyarországot, és Ázsiába is visszatérő vendégnek számítanak.
-Olyanok vagyunk, mint egy család, hiszen nagyon sok időt töltünk együtt a zenélésen kívül is. Sok fellépésünk van. A mostani koncertre egy ütőhangszeres barátunk is eljött velünk, ő Kovács Tamás - tudtuk meg Gyetvai Pétertől.
A kvartett repertoárja széles skálán mozog, hiszen a korai reneszánsztól az ismert klasszikusokon át a mai kortárs zenét egyaránt megszólaltatják.
Pápán kilenc alkalommal volt meglepetés koncert az elmúlt időszakban. A rövid koncertek pápai programjai sikeresek voltak. A zenei csemegéket a lakótelepen élők örömmel fogadták, volt, aki az erkélyéről élvezte a muzsikát vagy éppen az ablakát nyitotta ki, s tapssal fejezte ki tetszését.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-04-10 19:57:42

Nem lesznek nyilvánosak a szentmisék húsvétkor sem


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 17:29:10

Alszámla a zsinagóga felújítására


ajánlott cikk főképe

2020-07-01 18:04:08

Adófórum az online számlázásról


ajánlott cikk főképe

2020-04-22 19:21:54

Kiemelt szerepe van a segítségnyújtásban az Időskorúak Szociális Ellátásáért Alapítványnak