BikeSafe-siker Pápán


2020-05-29 11:34:35  | cikk:  | 


BikeSafe-siker Pápán főképe
A vagyonvédelmi programnak köszönhetően egy talált kerékpár lelt gazdára.

Egy helyi fiatal 2020. május 27-én az esti órákban személyesen jelent meg a Pápai Rendőrkapitányságon, aki egy őrizetlenül hagyott, nagyobb értékű kerékpárt talált lezáratlan állapotban a város zöld övezetes területén. Mivel a kerékpár regisztrálva volt a BikeSafe rendszerbe, így a rendőröknek sikerült rövid idő alatt azonosítani annak tulajdonosát, akit telefonon értesítettek, és a kétkerekűt visszaadták neki.

A régóta sikeres BikeSafe vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A regisztráció alkalmával egy fotóval együtt minden információ rögzítésre kerül a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, így azok nagyobb valószínűséggel visszakerülhetnek jogos tulajdonosaikhoz.

A témát illetően fogadják meg a Pápai Rendőrkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

-Mindig zárja le a kerékpárt, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
-Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz - biciklitároló, lámpaoszlop, pózna - rögzítse!
-Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyja biciklijét - ne eldugott utcában, kapualjban!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-24 18:34:35

Lezárt akta: Lakatlan házból loptak


ajánlott cikk főképe

2020-04-07 14:00:29

Ittasan hajtott a kerítésnek autójával, majd távozott, a rendőrök rövid időn belül elfogták


A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei egy 26 éves és egy 35 éves férfit állítottak elő.

A Veszprém Megyei Rendőrkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának járőrei 2020. május 5-én 10 óra 10 perckor Pápán, míg 11 óra 15 perckor Veszprémben...

2020-05-06 13:57:11

Nem fizették be a pénzbírságot


ajánlott cikk főképe

2020-05-15 12:19:30

Zebra terv a gyalogosok védelméért