Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt


2020-05-29 14:40:18  | cikk: hp  | 


Fogd, vidd és olvasd! Ingyen elvihető könyvek a bibliotéka előtt főképe
A Jókai Mór Városi Könyvtár március 17-e óta zárva tart a nyilvánosság előtt, vagyis azóta nem mehetnek be az olvasók az intézménybe, nincs személyes kölcsönzésre lehetőségük. A könyvtár munkatársai azonban igyekeznek tartani a kapcsolatot az olvasóikkal, így számtalan lehetőséget kihasználnak, s játékra, olvasásra buzdítják a lakosságot.
Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros elmondta, új szolgáltatással bővültek, vagyis Fogd, vidd és olvasd! címmel ingyen elvihető könyveket tettek ki könyvtár elé az olvasók számára.
Polovitzerné Antal Mónika könyvtáros

-9 és 15 óra között rakjuk ki a könyveket az épület elé. Minden nap frissítjük a könyvek állományát, ezért érdemes minden nap erre jönni és válogatni az ingyenes kötetek között. A könyvek a könyvtár állományából leselejtezett kötetetek. Minden évben folyamatosan selejtezzük a könyveket, egyrészt azért, mert az új könyveknek szüksége van a helyre, másrészt pedig már elavultak. Ezeket a könyveket az intézmény udvarán lévő raktárban lehetett megnézni, s válogatni közöttük, de mivel a bibliotéka most nem látogatható, ezért úgy döntöttünk, hogy kitesszük őket az intézmény elé, az utcára, s így bárki tud válogatni, aki szeretne - mondta a könyvtáros.
Polovitzerné Antal Mónikától megtudtuk, mivel a könyvár nyilvános szolgáltatása szünetel március 17. óta, így új kezdeményezésként áprilisban indították útjára A Házhoz megy a könyv, vagyis a városi könyvtár házhoz szállítja az olvasónak, azt a könyvet, amelyiket szeretné.
-Júniustól ezt a szolgáltatást azzal bővítjük, hogy most már személyesen is be lehet jönni könyvekért. Az igényt előző nap e-maiben vagy telefonon kell leadni, s másnap meghatározott időintervallumban lehet azt átvenni a könyvtár ajtajában az előre becsomagolt kötetet. A 65 év felettiek 9 és 12 óra között, a 65 év alattiak pedig 12 és 15 óra között tudják ezt megtenni - tájékoztatta hírportálunkat a könyvtáros.
Végül egy rajzpályázatra hívta fel a figyelmet.
-Júniustól óvodások és általános iskolások számára hirdetik meg a Nyárvarázs című rajzpályázatot. A feladat az, hogy a gyerekek bármilyen technikával örökítsék meg, hogy számukra mit jelent a nyár, mitől varázslatos az. Az alkotásokat kép formátumban, vagyis szkennelve vagy lefotózva küldjék el a könyvtárnak e-mailben június 30-ig. Minden kategóriában kedvezményes Várkertfürdő belépőket, illetve kreatív kézműves és rajzcsomagokat sorsolunk ki. A rajzokat a Facebook oldalon közzé is tesszük - tette hozzá Polovitzerné Antal Mónika.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-19 11:44:36

Új rend a piacon és a parkolásban


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:47

Otthonról dolgozik a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-08-10 17:21:35

Dr. Áldozó Tamás: az elmúlt 24 órában nem emelkedett a fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-06-10 13:43:24

Kettő nyári tábort kínál a könyvtár