Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben


2020-06-05 13:07:16  | cikk: hp  | 


Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben főképe
A Magyarország területén működő valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szolgáltatást nyújtó szociális intézményben elrendelt látogatási tilalom március 8-án lépett hatályba, majd a Nemzeti Népegészségügyi Központ június 3-ai határozata alapján a látogatási tilalmat feloldották, új szabályokkal lesznek látogathatók a szociális intézmények. Erről Szalainé Tihanyi Andrea intézményvezető beszélt.
Mint mondta, a korlátozások továbbra is fennmaradtak, de a látogatási tilalmat feloldotta az országos tisztifőorvos asszony.
-Ez az jelenti, hogy a tegnapi naptól fogva látogathatóak az idős lakóink. Ennek természetesen szigorú feltételei vannak. Azt kérjük a hozzátartozóktól, hogy amikor belépnek az intézménybe, használják a kézfertőtlenítőt és a szájmaszkot az intézmény egész területén. Aki nem hoz magával, annak adunk mi. Vannak egy és két ágyas szobáink a Teveli úti és a Vörösmarty úti Otthonházban, ahol nem okoz problémát a látogatás, be tudják tartani a kellő távolságot. A Barát utcában szűkebbek a tereink, itt egy szobában akár hárman is laknak. Itt azt kérjük a fekvőbetegek hozzátartozóitól, hogy egyszerre csak egy látogató tartózkodjon a lakóknál. Akit ki lehet vinni az udvarra, a szabad levegőre, nekik biztosítjuk az udvaron a látogatást, ha pedig rossz idő van, akkor a folyosón, vagy akár az ebédlőben kellő távolságban találkozhatnak a hozzátartozóikkal a lakóink. A látogatási időtartam ne haladja meg a 30 percet, tekintettel arra, hogy minden hozzátartozó lehetőséget kapjon a látogatásra. A lakók fogadhatnak csomagot is. A szociális intézményben a maszk viselése mellett fodrász, manikűrös, pedikűrös fogadható. Vallási esemény megtartható az intézményben, a szociális távolság biztosításával - tudtuk meg Szalainé Tihanyi Andreától, aki hozzátette, az idősek nem hordanak maszkot, ők eddig zárt közösségben voltak, viszont továbbra is védeni szeretnék őket, ezért a személyzet, látogatók kötelesek szájmaszkot viselni.
A látogatásra a fennjáró lakók esetében elsősorban az udvaron van lehetőség a két méteres távolság betartásával

Kissné Marton Bernadett intézményvezető ápoló ennek kapcsán elmondta, tegnap délután kolléganőivel felhívták a hozzátartozókat, akik nagy örömmel fogadták a hírt, hogy ismét látogathatóak a szeretteik. Délután már sok hozzátartozó érkezett is a lakóikhoz, és betartják a szabályokat. A lakók közül többen is elsírták magukat, amikor megtudták, hogy ismét bejöhetnek hozzájuk a családtagjaik.
-Mi azt kérjük a hozzátartozóktól, hogy tartsák be a szabályokat és egy lakót egyszerre csak egy hozzátartozó látogasson, ha egyszerre mégis többen érkeznének egy lakónkhoz, akkor megkérjük, hogy menjenek le az udvarra vele - tette hozzá Kissné Marton Bernadett, aki hozzáfűzte, a 30 perces látogatási időt is szigorúan betartják.
Kiss Jánosné az idei év január második felében érkezett a Barát utcai részlegre. Mint mondta, nagy boldogság számára, hogy ismét fogadhatnak látogatókat. Őt már meg is látogatta az unokája a mai napon, öröm volt számára újra látni a rég nem látott hozzátartozót.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-14 13:08:23

Hagyományőrző tábor a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 15:35:49

Csak sürgős műtéteket, beavatkozásokat végezhet a kórház


ajánlott cikk főképe

2020-06-16 15:05:13

Ismét várja olvasóit a könyvtár


ajánlott cikk főképe

2020-03-18 15:40:36

A háziorvosi és az ügyeleti rendelők ajtói is zárva vannak