Befejeződött a textil arcmaszkok osztása


2020-06-08 15:30:53  | cikk: HuHa  | 


Befejeződött a textil arcmaszkok osztása főképe
A múlt hét végén véget ért az önkormányzat által biztosított textil arcmaszkok kihordása a városban - többek között erről adott hírt mai sajtótájékoztatóján dr. Áldozó Tamás polgármester.

A városvezető arról is szólt, a határok megnyitásával és a szabad utazás lehetőségével megszűnik a kötelezően elrendelt karantén intézménye, így a jövő héttől jelentős változás állhat be a karanténba helyezett személyek számában. Már most is csak külföldi tartózkodás miatt van városunkban járványügyi megfigyelés, ezek száma a mai napon 25. Járványügyi zárlat alatt nincsenek pápaiak. A veszélyhelyzet kihirdetése óta eddig összesen 197 személy került karanténba Pápán, melyből 172 esetben már feloldották a megfigyelést és zárlatot.
A három bölcsőde csaknem teljes kapacitással működik - ismertette a létszámadatokat a városvezető

Az intézmények kihasználtságára vonatkozóan dr. Áldozó Tamás elmondta, az óvodákban minimálisan - 404-ről 407-re - emelkedett a gyermekek száma, a három bölcsőde viszont már csaknem teljes kapacitással működik, a héten 192 kisgyermek számára kértek ellátást a szülők. Múlt héten ez a szám 172 volt.

A védőeszközök száma a múlt héten ismét gyarapodott a város két meghatározó intézményében - tudtuk meg a sajtótájékoztatón. Az Egyesített Szociális Intézmény és az Egészségügyi Alapellátási Intézet összesen 2800 darab FFP2-es maszkot vásárolt rendkívül kedvező, 550 forintos áron, ebből az ESZI 1500 maszkhoz jutott, az alapellátás pedig 1300 darabot raktározott be. A városvezető elmondta, ezek a maszkok korábban 2000 forintba kerültek, látszik, hogy a kereskedők is érzik, vége a járványnak és igyekeznek megszabadulni a készletektől.
-Intézményeink most készleteket halmoznak fel és a járvány egy esetleges következő hulláma esetén kellő mennyiségű védőeszközzel rendelkeznek majd a nulladik perctől kezdve - fogalmazott. Hozzátette, az ESZI-ben így is igen nagy készletekkel rendelkeznek, a múlt héten pedig további szállítmányt kaptak a központi alapból: 4200 darab sebészeti maszkot és 1200 darab gumikesztyűt vehetett át az intézmény.

A polgármester emlékeztetett, a múlt héten jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ, hogy megszűnteti a látogatási tilalmat a bentlakásos szociális intézményekben, de több óvintézkedés érvényben maradt, ugyanakkor ez is mutatja, hogy ezen a területen is megindult a helyzet normalizálódása és további enyhítésekre is lehet majd számítani.
Több mint 30 ezer maszk készült a helyi intézmények dolgozói és a lakosság számára

Dr. Áldozó Tamás bejelentette, az önkormányzat befejezte a textil arcmaszkok osztását a városban, minden 3 évnél idősebb pápai lakos számára eljuttatták a védőeszközt. A maszkokat főként vállalkozók gyártották 30 ezres nagyságrendben, de sok maszkot varrtak bölcsődei, óvodai dolgozók is. Az elkészült maszkokat az Esterházy-kastély munkatársai és a könyvtár dolgozói csomagolták, a kézbesítésben közreműködtek önkormányzati képviselők, a bölcsődék és óvodák munkatársai, a JMSZK dolgozói és a polgármesteri hivatal köztisztviselői is.
-Köszönöm minden munkatársamnak a segítő közreműködést, ennek az időszaknak voltak feszített munkával telt napjai. Köszönöm a pápaiak türelmét is - mondta, hozzátéve, bízik abban, hogy mindenki tudta és tudja használni ezeket a maszkokat. A polgármester felhívta a figyelmet arra, aki nem kapta meg a textil arcmaszkot, jelezze a Városházán a 89/515-026-os telefonszámon és kollégái pótolni fogják.
Sokan vettek részt a maszkok kihordásában, a polgármester megköszönte munkájukat 

A városvezető szerint, ha a járványhelyzetnek lesz újabb hulláma, azt máshogy fogja tudni kezelni a helyi társadalom és a helyi intézményrendszer is, hiszen az elmúlt hetekben nagyon sok tapasztalatot szereztek az ilyen rendkívüli helyzetről. Ma úgy látja, kevés fertőzöttel, kevés megbetegedéssel, jó állapotban esett túl a járványon a város, a nagy kockázatú intézményeket a gondos megelőző munkának, jó hozzáállásnak és szerencsének köszönhetően elkerülte a járvány.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-26 18:30:56

Tovább mérséklődött a vírusfertőzéssel érintettek száma


ajánlott cikk főképe

2020-08-09 23:02:51

17 éves a Várkertfürdő


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 14:46:23

Imázsfilmek Pápáról


ajánlott cikk főképe

2020-05-03 21:29:48

Plató koncert Ress Hajnival