Horváth Csanád másodszor lett Magyarország jó tanulója-jó sportolója


2020-06-15 10:50:20  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: archív  | 


Horváth Csanád másodszor lett Magyarország jó tanulója-jó sportolója főképe
Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterétől Magyarország jó tanulója-jó sportolója címet kapott Horváth Csanád, a Türr István Gimnázium és Kollégium 7. évfolyamos tanulója, a Kilián DSE tollaslabdázója.

A címre azok a diákok voltak jogosultak, akik a 2018/2019-es tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt értek el. A 14 éves pápai fiatalember a tanévet 4,9-es átlaggal zárta, emellett a hazai utánpótlás tollaslabda versenyeken is sikerrel tette le névjegyét.

- Maximálisan megérdemelte az elismerést, rengeteget dolgozik, példamutató a sporthoz való hozzáállása - méltatta tanítványát, Horváth Attila, a Kilián DSE edzője. - Csanád a 2019-es magyar bajnokságot saját korosztályában egy ezüst-és egy bronzéremmel zárta, az országos diákolimpia döntőben pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Korából adódóan természetesen még nem kész játékos, van hova fejlődnie, hiszen néha a versenyeken vannak nem várt hullámvölgyei, amire sem ő, sem mi, edzők nem találjuk a magyarázatot. Ugyanakkor nagyon tudatos, megfogadja a tanácsokat, sokszor visszanézi mérkőzéseit, amikből igyekszik leszűrni a tapasztalatokat. Úgy vélem, nagyon jó helyre került a kitüntetés.

Csanád érdeklődésünkre elmondta, nagyon örült és megtiszteltetésnek vette a díjat, melyet már második alkalommal kapott meg.

- Édesanyám hívott, hogy postai úton megérkezett az oklevelem, természetesen nagyon boldog voltam - idézi fel azokat a pillanatokat a fiatal sportember, amikor megtudta, hogy ismét elismerték tanulmányi- és sport eredményeit. - Szorgalom, kitartás és mások önzetlen segítsége kell ahhoz, hogy az iskolapadban és a pályán is meg tudjam állni a helyemet, szeretnék köszönetet mondani szüleimnek, tanáraimnak és edzőimnek a támogatásért. Nem könnyű összeegyeztetni a tanulást és az edzéseket, versenyeket, de mivel nagyon szeretem ezt a sportot, mindent megteszek azért, hogy egyik se menjen a másik rovására. Edzés előtt és után is tanulok, kicsit szomorú voltam, hogy egy tantárgyból - énekből - nem sikerült a négyesnél eggyel jobb jegyet kapnom.

A fiatal sportember hozzátette, a karantén alatt sem állt le az edzésekkel, meglátása szerint a sok futó-, erősítő edzéseknek köszönhetően elsősorban fizikálisan fejlődött sokat, májustól pedig ismét kezébe vehette ütőjét, így már a technikára is tud kellő figyelmet fordítani. Szükség is van a gyakorlásra, hiszen augusztusban ott lesz az országos bajnokság mezőnyében.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-18 10:08:45

Gyászol a magyar sportélet


ajánlott cikk főképe

2020-04-13 17:35:33

Jótékonysági virtuális meccs pápai részvétellel


ajánlott cikk főképe

2020-06-23 14:13:15

Újra a dobókörben


ajánlott cikk főképe

2020-04-16 10:44:42

Vége a diákolimpia idénynek