Ismét várja olvasóit a könyvtár


2020-06-16 15:05:13  | cikk: hp  | 


Ismét várja olvasóit a könyvtár főképe
A koronavírus-járvány miatt a Jókai Mór Városi Könyvtár március 17. óta zárva tartott a nyilvánosság előtt, vagyis nem mehettek be az olvasók az intézménybe, nem volt személyes kölcsönzésre lehetőségük. A könyvtár munkatársai azonban otthonról, úgynevezett home office-ban dolgoztak.
Dr. Hermann István könyvtárigazgató ennek kapcsán elmondta, a kollégák hazavitték a laptopjaikat, s otthon tevékenykedtek két hétig, majd utána többen is visszatértek a könyvtár falai közé dolgozni. Hat hét után teljes egészében visszaköltöztek az intézménybe.
-Tapolcával konzultáltunk, s náluk elindult az internetes könyvkölcsönzés, ezért mi is úgy döntöttünk, kipróbáljuk. Nagy sikernek örvendett a kezdeményezésünk, az olvasók szívesen vették. Könyvet is visszavettünk, ha zárt táskában hozták. A könyveket karanténba tettük, majd áttöröltük a kötet borítójának nem ártó fertőtlenítő szerrel. A Könyvőr szolgáltatást is igénybe vehették az olvasók, s mi azokat a köteteket is karanténba helyeztük egy kis időre - tudtuk meg az igazgatótól, aki hozzátette, a visszajelzések alapján azt tapasztalják, hogy hiányoznak az olvasóknak, de persze a könyvtár munkatársainak is a látogatók.
Az olvasóterem átmenetileg zárva van

Nagy örömükre, a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs a könyvtárak személyes látogatásának tilalmát feloldotta, így a pápai könyvtár is újra megnyithatta kapuit június 16-án. A bibliotéka hétfőtől csütörtökig 9 és 15 óra 30 perc között míg pénteken 9 és 15 óra között várja az olvasókat, akik szájmaszkban léphetnek be az intézménybe, s az ajtónál található kézfertőtlenítőt kell, hogy használják. Szerdán a könyvtár továbbra is zárva tart. Jelenleg helyben használatra nincs lehetőség, az olvasó-és számítástechnikai terem zárva tart. A könyvtár kölcsönző tereiben egyidejűleg maximum 10 fő tartózkodhat. A most visszahozott könyvek is karanténba kerülnek egy kis időre.
Dr. Hermann István elmondta, a kölcsönzési feltételek változtak. Az olvasók ugyanannyi könyvet vihetnek el, mint eddig, amelyet 28 napon belül kell visszahozni. Július elejéig kikölcsönzött könyvekre nem számítanak fel késedelmi díjat. Aki most iratkozik be, annak természetesen 365 napra szól a tagság, de aki eddig is be volt iratkozva, s most csak megújítja, nála 3 hónapot rászámítanak, vagyis 15 hónapra kapja meg a kölcsönzési lehetőséget.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-03 18:16:09

Főzés és jó hangulat - Semmelweis-nap Döbröntén


ajánlott cikk főképe

2020-06-22 17:21:31

Újraindult az egészségügyi alapellátás - Továbbra is szükséges a telefonos konzultáció


ajánlott cikk főképe

2020-05-06 20:09:21

Gépkocsival segítik a máltai munkát


ajánlott cikk főképe

2020-04-06 19:34:40

Megkezdték a képviselők a textil arcmaszkok kihordását a városban