Új rend a piacon és a parkolásban


2020-06-19 11:44:36  | cikk: HuHa  | 


Új rend a piacon és a parkolásban főképe
A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet feloldásával az élet egyre több területén visszaáll a rend a vírus megjelenése előtti rendes kerékvágásba. Mint ismeretes, június 18-án megszűnt a veszélyhelyzet és járványügyi készültség lépett a helyébe, mely fenntartja az alapvető védelmi intézkedéseket, de egyre kevesebb korlátozás van érvényben.
Megszűntek a korlátozások a piacon, maszk nélkül és szabadon válogathatnak a vásárlók

Az életbe lépett rendelkezések érintik a városi piacot és a parkolás rendjét is, erről kérdeztük Bakó Istvánt, a Városgondnokság vezetőjét. Mint mondta, már a tegnapi piaci napon sem kellett maszkot és gumikesztyűt viselni az árusoknak és nem kellett maszkot hordani a vásárlóknak sem. Megszűnt a generációk időbeni elkülönítése is, vagyis már nincs érvényben az idősek külön délelőtti idősávja, a 65 év felettiek és alattiak egyidőben látogathatják a piacot.
-A kormányrendelet arról szól, hogy az üzletekben továbbra is kell maszkot viselni, ez érvényes a piacon működő üzletekre is. Ez azt jelenti, hogy a piacon kettős szabály van érvényben, az árusítócsarnokban és a sátras piacon nem kell a maszk, a piaci üzlethelyiségekben viszont kötelező a viselése - hívta fel a figyelmet az igazgató.
Bakó István arról is tájékoztatott, eddig az volt a szabály, hogy a vásárlók nem foghatják meg az árut, az eladóktól kellett kérniük, most azonban ez is érvényét veszítette, vagyis a piac újra olyan lehet, mint a veszélyhelyzet előtti időben.
Bakó István, a Városgondnokság vezetője tájékoztatott a változásokról

A mai piacnapon már ezt az állapotot láthattuk, a hetivásáron sok volt az árus és a vásárló is, a színes, nyüzsgő forgatagban a legtöbben már maszk nélkül közlekedtek és a piacozásra jellemzően válogattak a vevők a portékák között. Izsa Endre füstölt húsárut értekesít a pápai piaccsarnokban, régi árus itt és számára ez jelenti a megélhetést. A veszélyhelyzet idején is itt volt minden kedden és pénteken, úgy tapasztalta, a forgalma nem csökkent jelentősen, de örömmel fogadta a korlátozások megszűnését.
-Leginkább a maszk kötelező viselésének megszüntetésének örülök, hiszen az élelmiszer árusítás miatt mi kesztyűt egyébként is viselünk. Úgy láttam a vásárlók is megkönnyebbültek, hogy szabadon, korlátozások nélkül vásárolhatnak - mondta el tapasztalatait.
Izsa Endre végig kitartott, most örül, hogy nem kell maszkban árusítania

A parkolás rendje a következő hónap elejétől változik, ezt is a kormányrendelet határozta meg - közölte az üzemeltető. Ennek értelmében július 1-jétől a fizető parkolókban ismét csak díjfizetés ellenében lehet megállni. A parkolási rend betartását ellenőrizni fogják, a Városgondnokság vezetője azt kérte, minden járművezető vegye figyelembe az új rendelkezést.

A szintén a Városgondnoksághoz tartozó játszóterekre és nyilvános illemhelyekre vonatkozó korlátozásokat már korábban feloldották, így azokat már hetek óta a régi rend szerint lehet használni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-07 15:27:48

Hétfőn és kedden aszfaltozzák a lámpás kereszteződést


ajánlott cikk főképe

2020-09-03 11:48:30

Bokrétaavató a Téglagyári úti atlétikai centrumnál (cikkünket frissítettük)


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 17:13:44

Pálosan szép az élet! - Pálos rendtörténeti vándorkiállítás a Fő utcán


ajánlott cikk főképe

2020-07-18 14:56:08

95. születésnapján köszöntötték Frantz Lászlót