Elég egyetlen rossz döntés — és az egész életed megváltozhat


2020-06-26 16:19:55  | cikk:  | 


A rendőrség a kábítószer-ellenes világnap alkalmából egy kisfilmmel hívja fel a figyelmet a drogfogyasztás sokszor visszafordíthatatlan következményeire.

Jelenleg Európában a kábítószerek terjedésének különösen dinamikus időszaka zajlik. Új és egyre veszélyesebb szerek jelennek meg a piacon. Ezek pedig azonnal teret hódítanak, hiszen a fogyasztók mindig újabb és újabb élményt akarnak. Még akkor is, ha ennek negatív következménye van. Egészségre. Családra. Barátságra. Kapcsolatra. A piac ma már mindenhol ott van. A globalizáció kinyitotta a határokat. Az internet megkönnyítette a dolgok beszerzését. Ez alól a drogok sem kivételek. Ez pedig mindenkinek kihívás. A rendészeti szervek nyomozóinak is világszerte. Magyarországon - 2010 óta - az új pszichoaktív szerek, avagy dizájner drogok érzékelhetően átalakították az elkövetői kört, valamint a kínálati piacot, de módosították a vásárlók igényeit is. Mára ezek terjedése jelentősen lassult, és főként a hátrányos helyzetű településeken élők drogjává vált, mert olcsó. Ezzel párhuzamosan azonban visszatérnek a klasszikus, főként amfetamin alapú szerek. Harminckét éve már, hogy van világnapja a kábítószer elleni küzdelemnek. A drogok fogyasztása, kereskedelme és az ellene való harc ettől sokkal régebben kezdődött. Ma már sokat tudunk a tudatmódosító szerek hatásáról az emberi szervezetre. Ezekről folyamatosan beszélni kell minden korosztálynak. Tudni kell a szülőnek, gyereknek, házastársnak, barátnak és kollégának, hogy mivel állnak szemben. Mondhatnánk, hogy ez nagyon személyes dolog, de nemcsak a családra hat, hanem a barátságra, szerelemre is. Azért dolgozik a rendőrség nap mint nap, hogy felderítsük az elkövetőket, megtegyünk mindent az ügyek tisztázásáért és tájékoztatást adhassunk, segíthessünk, akár anonim módon is.
Az Országos Rendőr-főkapitányság a világnapra kábítószer-prevenciós videóval készült. A videó a kábítószerre való NEM-et mondásra helyezi a hangsúlyt. Bemutatja, hogy akár egyetlen rossz döntés is képes megváltoztatni az életet.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-28 16:33:57

Rendőrkézre került a motortolvaj


ajánlott cikk főképe

2020-06-26 08:17:40

Rendőrök a nyári táborban


A 47 éves pápai lakost elfogták a rendőrök, majd őrizetbe vették.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat a 47 éves pápai lakos ellen, aki az elmúlt években rendszeresen megfenyegette volt élettársát, annak új párját, valamint közös gyermekeiket azzal,...

2020-08-17 13:07:19

Rendőrkézen a férfi, aki megöléssel fenyegette családját


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 15:04:23

Kerékpárosokat ellenőriztek a rendőrök