90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét


2020-06-28 15:24:06  | cikk: Babos Petra  | 


90. születésnapján köszöntötték Takács Károlynét főképe
Vasárnap délre egy 90. születésnapját ünneplő hölgy ünnepi ebédjére mentem riportot készíteni. Amikor a belvárosi étterem előtt vártuk az ünnepeltet, egy idős, tipegő öreg nénire számítottam. Miután elmúlt a megbeszélt időpont, kicsit aggódtunk, hogy miért nem ért még oda. Kiderült, hogy a fiatalos kinézetű, fürge járású ünnepelt már közben bement, bent ül az asztalnál.
Takács Károlyné Farkas Angéla 1930. június 28-án született Nemeskocson. 1941-ben költöztek Pápára, s azóta is itt él.
-Az Úrdombon laktunk először, majd amikor a szüleim meghaltak, a Mohács utcába költöztünk. Nagyon szép gyermekorom volt, semmi rosszat nem tudok mondani róla. A nagyszüleim kedvence voltam. Ők neveltek, mivel szüleim Zala megyében dolgoztak. Iskolába a Református Nőnevelő Intézetbe jártam, majd a III. Líceumból maradtam ki, mivel édesapám a fronton volt. Utána a Tangazdaságban dolgoztam, majd 1954-ben az Elekthermax I-es telepére kerültem. Időközben volt egy súlyos autóbalesetem, s a gyár kompresszor kezelőnek tanítatott, s onnan mentem nyugdíjba. Kiváló dolgozó jelvényt is kaptam a munkám elismeréseként - mesélte az idős hölgy.
Angéla néninek három lánya, hét unokája, tíz dédunokája és kettő ükunokája van.
S hogy mi is a hosszú élet titka? Erre Angéla néni annyit válaszolt: a sok munka, mivel akkor megedződik a test.
A hétköznapok elmondása szerint unalmasan telnek, mivel látása nagyon gyenge. De az idős hölgy egyébként jó egészségnek örvend, s nagy örömére az unokái és dédunokái sokat látogatják.
Takács Károlyné

A város és dr. Áldozó Tamás polgármester nevében Unger Tamás alpolgármester köszöntötte a 90 éves Angéla nénit egy csokor virággal és Orbán Viktor miniszterelnök gratuláló oklevelével. A köszöntések történetében első alkalommal adta át a város ajándékcsomagját. A németországi Teuton Lovagrend támogatásával és segítségével egy kimondottan az idősek számára összeállított ajándékcsomaggal kedveskedett az idős hölgynek. Ebben praktikus, hétköznapi használati tárgyak találhatók.
További jó egészséget kívánunk, Isten éltesse Angéla nénit!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:52:24

20-ra emelkedett a pápai és Pápa környéki fertőzöttek száma


ajánlott cikk főképe

2020-06-04 19:37:12

Trianon a velünk élő múlt, a velünk élő történelem


ajánlott cikk főképe

2020-07-17 16:07:12

Napközis tábor az egészséges életmód jegyében


ajánlott cikk főképe

2020-05-01 09:45:58

Egyházi Andrea: Minden intézményünk készen áll az érettségi vizsgák szabályos és biztonságos megtartására