Mi, pápaiak! - Új mozgalom alakult városunkban


2020-06-29 19:29:40  | cikk: Babos Petra  | 


Mi, pápaiak! - Új mozgalom alakult városunkban  főképe
Mi, pápaiak! címmel Rátz Ottó mesterpedagógus, szaktanácsadó, az Országos Mécs László Irodalmi Társaság és a Gyermekjóléti Alapítvány elnöke alapított mozgalmat. A Mi, pápaiak! Mozgalom célja azt a szemléletet, életérzést bemutatni, amit a „pápaisággal” lehetne kifejezni.
-Ez nem politikai és pártpolitikai szerveződés. Mindazoké ez a mozgalom, akik úgy gondolják, lehet még többet tenni a város kultúrájáért, oktatásáért, közművelődéséért. Olyan civil kezdeményezéseket szeretnénk megvalósítani, ami színesíti a város életét - mondta Rátz Ottó, aki hozzátette, tervei között szerepel, hogy többek között „pápai titkokat” mutatnak be egyes pápai épületekről, a város történelméhez kapcsolódó eseményekről vagy kevésbé ismert pápai, Pápához kötődő személyiségről. -A Mi, pápaiak! Mozgalom egy új, többek között helytörténettel is foglalkozó szerveződés, ami pl. turistáknak is tarthatna idegenvezetést, hiszen megannyi kincs van a városunkban, s a környékén is. Lesz hamarosan olyan kezdeményezésünk is, hogy Miért szeretem a várost? Ez magában foglal(hat) művészeti , irodalmi programokat, együttműködést más helyi civil szervezettel, önkormányzattal, vagy épp hatóságokkal- hiszen a cél, hogy városunkért közösen tegyünk, közösen fogjunk össze! Minden évben kell, hogy történjenek olyan megvalósítások, amelyek a lokálpatriotizmust erősítik az itt élőkben - emelte ki a mozgalom alapítója, aki hozzáfűzte, állandó tagsága nem lesz ennek a civil társaságnak, a támogatását a Gyermekjóléti Alapítvány veszi át. Szeretettel várják mindenki segítőkész jelentkezését, hiszen a „Dunántúl Athénje” megérdemli azt, hogy tovább bővítsék a helyi kulturális-közművelődési kínálatot, ezáltal hozzájárulva a város jó hírnevének erősítéséhez.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-13 20:13:44

Társadalmi munka a Forrás tanösvényen


ajánlott cikk főképe

2020-07-06 15:44:24

Csontozómunkás képzés Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-08-30 20:48:25

1 zárlat alá helyezés, 1 zárlat feloldás


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 11:26:33

Beck Zoli és a Szívemhez szorítom