Leimeiszter Ábel, a színötös úszó


2020-06-30 10:09:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Leimeiszter Ábel, a színötös úszó főképe
Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idei évben is elismerésben részesítette azokat a diákokat, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak, a 2018/2019-es tanévben 4,8-as, 4,7-es vagy 4-es átlagot értek el, emellett sportáguk országos bajnokságán, diákolimpiáján vagy nemzetközi versenyén a legjobb hatban végeztek. A Magyarország jó tanulója, jó sportolója kitüntetést Pápán három diák kapta meg, Horváth Csanád tollaslabdázó, Bóka Viktória karatés és Leimeiszter Ábel úszó, a Szent István Római Katolikus Általános Iskola tanulója. Ábel nagyszerűen teljesített az előző tanévben, melyet színötös bizonyítvánnyal zárt, a Pápai Úszó Sportegyesület (PUSE) tagjaként pedig több versenyen is a legjobbak között csapott a célba.

- Az évzárón kaptam meg az oklevelet, aminek nagyon örültem, hiszen az iskolapadban és a medencében is sokat tettem érte - mesélte Ábel. - A diákolimpián 100 gyorson és 100 háton is elhoztam az aranyérmet, az országos bajnokságon pedig majdnem mindegyik úszásnemben sikerült beverekedni magam a döntőbe. Egészen kiskoromban kezdtem az úszást az asztmám miatt, idővel aztán egyre jobban megszerettem és most már az életem szerves része. Bekerültem a Jövő Bajnokai Utánpótlás Programba is, melynek célja, hogy a régiókban a tehetséges úszók számára képzéseket, fejlődést biztosítson, népszerűsítse az úszósportot.

Ábelt edzője, Babai Gergő szorgalmasnak, elhivatottnak jellemezte, aki az edzéseken és a versenyek során is rendkívül motivált.

- Ábel kezdetben nehezen vette fel a ritmust a „nagyok” között, szerencsére aztán be tudott illeszkedni és onnantól kezdve látványos fejlődésen megy keresztül - mondta tanítványáról a PUSE edzője. - A rövid távok az ő erősségei, a diákolimpiákon kétszer is az első helyre szólították, nemzetközi bajnokságokon jó időket úszik, dobogós ranglista helyezései vannak és még csak 14 éves, tehát szép jövő előtt állhat. Látva a sporthoz való hozzáállását, biztos vagyok benne, hogy a későbbiekben is sok jó eredménnyel öregbíti a klub és a város hírnevét.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-12 17:17:27

A sérült gyermekekért futottak


ajánlott cikk főképe

2020-07-12 16:25:19

Helytállt a Perutz a Kaposvár ellen


ajánlott cikk főképe

2020-09-05 13:17:57

Szögletből szerzett gólt a PELC játékosa


ajánlott cikk főképe

2020-09-01 17:57:05

Bajnoki címeket szereztek a pápai tollaslabdázók