Mínusz 310 millió forint


2020-06-30 10:46:45  | cikk: HuHa  | 


Mínusz 310 millió forint főképe
A jelenlegi állapot szerint 310 millió forintot tesz ki a város koronavírus-járvány elleni védekezésre fordított költsége és a veszélyhelyzet idején kiesett bevétel - közölte dr. Áldozó Tamás polgármester mai sajtótájékoztatóján.

Mint ismeretes, a városvezető a veszélyhelyzet kihirdetésekor úgy fogalmazott, az önkormányzat intézményei minden szükséges eszközt beszerezhetnek a védekezéshez és megelőzéshez, s ezekről a költségekről a veszélyhelyzet végén kell elszámolniuk. Ezeket az adatokat összegezte most a polgármester.

Emlékeztetett, az önkormányzat a járvány elleni védekezésre 30 millió forintot különített el március végén, de kiadások nemcsak a városházán keletkeztek, hanem az intézményeknél is, ennek is 30 millió forintot tesz ki az összegzése. A legnagyobb összeget az Egyesített Szociális Intézmény fordította védekezési célokra, ez 18 millió forintot tett ki, az Egészségügyi Alapellátási Intézet több mint 6 milliót költött ilyen célra, a Pápai Városi Óvodák 2 milliót, a bölcsődék pedig 700 ezer forintot. Mindezek mellett az intézményekben és az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknál 130 millió forintot tettek ki az elmaradt bevételek.
-A Pápai Platán Nonprofit Kft. közel 20 millió forint veszteséget szenvedett el, a GAESZ-nél az étkeztetési díjak elmaradásából 76 millió forint kiesés keletkezett, a Városgondnokságnál 19 millió forint bevétel maradt el, főként a parkolási és közterület használati díjakból. A JMSZK körülbelül 10 millió forint bevételtől esett el, a Gróf Esterházy Károly Múzeumban pedig 6,9 millió forint bevételkieséssel számoltak - sorolta az adatokat a polgármester.

Az önkormányzat körülbelül 10 millió forintot fizetett ki az arcmaszkokra, de sokkal súlyosabb tételt jelent az adóbevétel kiesés.
-A gépjárműadó sorsát mindenki ismeri, ez 100 millió forintot jelent, az idegenforgalmi adóból pedig 25 millió forint esett ki - közölte. Hangsúlyozta, az iparűzési adóbevétel kiesést szeptember végén látják majd, hiszen az lesz a következő adófizetési határidő.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, a költségvetésen belül június elején átcsoportosítást hajtott végre, az intézményektől származó megtakarításokat és a megkapott működési támogatást általános tartalékba helyezte, így ennek összegét több, mint 130 millió forinttal megnövelte.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-22 17:21:31

Újraindult az egészségügyi alapellátás - Továbbra is szükséges a telefonos konzultáció


ajánlott cikk főképe

2020-04-02 18:07:04

Rendben zajlik az egészségügyi alapellátás városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-06-03 22:56:50

Összetartozunk


ajánlott cikk főképe

2020-07-15 14:28:57

A te országod. A te hangod - Nemzeti konzultáció a koronavírusról