Adófórum az online számlázásról


2020-07-01 18:04:08  | cikk: Babos Petra  | 


Adófórum az online számlázásról főképe
Július 1-től minden olyan számláról adatot kell szolgáltatni a NAV felé, amit egy adóalany egy másik belföldi adóalanynak, belföldön teljesített ügyletről bocsát ki. Ennek kapcsán a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársa közreműködésével online számla tájékoztatókat szervezett Veszprémben, Tapolcán, Ajkán és Pápán. A tájékoztatók keretében Babári Sándor ügyfélkapcsolati osztályvezető konzultációval egybekötött előadásokat tartott az online számlarendszer regisztrációja, az adatrögzítés és az online számlázó témakörökben.
Babári Sándor elmondta, a mai naptól elindult az online számla adatszolgáltatás minden olyan adóalany részére, ha egy másik adóalany számára történik a számlaadás. Az adatszolgáltatás többféle módon is megvalósulhat, vagy számlázó programmal -ami automatikusan beküldi az adatokat- vagy kézi számla kiállításával. A kézi számlánál 1- 4 napon belül el kell juttatni a kézi számla adatait online módon az adóhivatalhoz, attól függően, hogy mekkora az áfa tartalma a számlának. 500 000 Ft alatti áthárított áfa esetén a számla kibocsátását követő 4 naptári napon belül, 500 000 Ft-ot elérő áthárított adó esetén a számla kibocsátását követő naptári napon. S hogy mely számlákra vonatkozik az adatszolgáltatás? Belföldi adóalany (ideértve a magyar áfa regisztrációval rendelkező külföldi adóalanyt is) által, egy másik, belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére, belföldön teljesített ügyletről kibocsátott számlákra. 2020. június 30-a után kiállított/kibocsátott számlákra alkalmazandó az új szabály. Az adatszolgáltatási kötelezettség a számla áfa tartalmától függetlenül fennáll. A NAV biztosít ingyenesen számlázó programot az adóalanyok részére.
A fórum végén a megjelentek kérdéseket tehettek fel az előadónak.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-26 17:45:08

Szüneteltetik a nyilvános liturgiákat, de a templomok nyitva vannak


ajánlott cikk főképe

2020-03-20 13:22:49

Kesztyűben a piaci árusok


ajánlott cikk főképe

2020-08-11 20:55:03

Augusztus 11. kedd 20.30 óra: nem emelkedett a fertőzöttek száma hétfő este óta


ajánlott cikk főképe

2020-07-05 19:13:07

A holokauszt pápai áldozataira emlékeztek a zsinagógában