Dalos Fő tér


2020-07-02 22:59:09  | cikk: Babos Petra  | 


Dalos Fő tér főképe
A Dalos Fő tér elnevezésű kezdeményezés tavaly nyáron indult útjára. A sikereken felbuzdulva, idén is folytatják a rendezvényeket, s nyárestéken, csütörtökönként a Fő téren új népdalokat tanulhatnak a vadvirágosok és persze az érdeklődők. A programhoz bárki csatlakozhat, aki csak kedvet érez.
Müller Anita, a Tánc-Lánc AMI igazgatója elmondta, nagyon megtetszett tavaly a táncosoknak a program, mert új népdalt tudtak ezen az estén tanulni, valamint a város lakók is örömmel csatlakoztak hozzájuk, vagyis ők is szerették volna, ha idén folytatják a kezdeményezést.
-A Dalos Fő tér keretében minden héten csütörtökön egy fél órában a Vadvirág Néptáncegyüttes táncosai kijönnek a Fő térre, s egy teljesen új népdalt tanulunk meg közösen. Ehhez bárki csatlakozhat. Reményeink szerint a jövőben hangszeres kíséret is csatlakozik hozzánk. A következő héten átismételjük, s hozzátanulunk egy újat, majd ebből egy népdallánc fog kialakulni - tudtuk meg Müller Anitától, aki elárulta, első körben hortobágyi pásztornótákat tanultak. Az első Dalos Fő tér témája az új táncanyaguk köré épült. A mostani népdalok célja is az, hogy az új koreográfiáik dalait ők is és a közönség is megtanulja, s majd ha eltáncolják a közönség előtt, akkor ismerősként köszönjenek vissza ezek a népdalok.
A Dalos Fő tér a jövő csütörtökön folytatódik 19 órától.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-17 16:12:52

Annak az egyedülállónak, akinek a havi nyugdíja nem haladja meg a 114.000 Ft-ot, nem kell kommunális adót fizetnie


ajánlott cikk főképe

2020-04-08 15:27:32

Szigorú takarékossági intézkedésekről döntött a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-07-12 13:44:39

Szent Benedek búcsú


ajánlott cikk főképe

2020-03-17 20:15:43

dretgy.hu