Kitűnő tanuló, országos bajnok az aranyjelvényes atléta


2020-07-03 12:04:58  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kitűnő tanuló, országos bajnok az aranyjelvényes atléta főképe
Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerést vehetett át Könyves Kitti, a Türr István Gimnázium tanulója, a VEDAC atlétája.

Horváth Csanád tollaslabdázó, Bóka Viktória karatés, Leimeiszter Ábel úszó és Könyves Kitti atléta. Négy pápai diák, akik idén kiemelkedő tanulmányi és sport eredményeikért kiérdemelték az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Magyarország jó tanulója, jó sportolója elismerést. A Pápai Atlétikai Clubban (PAC) pallérozódott, ma már a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC) erősítő futó, Könyves Kitti már második alkalommal kapta meg az elismerést.

- Először a 2016/2017-es tanévben vehettem át az oklevelet, kitűnő bizonyítványomért és az országos bajnokságon 60 méteren elért harmadik helyezésemért - mesélte az atléta. - Ismét nagyon örültem neki, nagy megtiszteltetés, hogy egyike vagyok azoknak a pápai diákoknak, akik megkapták ezt az oklevelet. A 2018/2019-es tanévem nagyon jól sikerült, ismét kitűnő bizonyítvánnyal zártam az évet, két tantárgyból dicséretet kaptam. Teljesen elégedett vagyok.

Kitti eddig minden év végi bizonyítványa kitűnő volt, de a sport terén is kiemelkedően telt a korábban említett időszak, elsősorban a rövid távokon, hiszen azokat szereti igazán.

- A fedettpályás országos bajnokságon 60 méteren egyéni csúccsal megnyertem a B döntőt - folytatta a tehetséges sportoló. - A 4x200-as váltónkkal már itt is legjobb idővel értünk célba, de egy technikai hiba miatt nem nyerhettünk. Ezek után a csapatunk teljes erőbedobással készült a nyári országos váltóbajnokságra, ahol mindkét számban, amiben elindultunk a dobogó legfelső fokára állhattunk. Mi nyertük a 4x100-métert és a 4x300-at is. Nagyon örültem, megtiszteltetés volt, hogy a VEDAC mindkét váltójába beválasztottak.

A fiatal versenyző 2019-ben igazolt át a veszprémi csapathoz, mint mondta, leginkább a jobb edzéskörülmények voltak a váltás okai.

- Eleinte nehéz volt, mert éppen abban az évben kezdtem a Türr István Gimnáziumban és az egyesületnél is, minden szokatlan volt, de az edzőtársaimmal hamar sikerült jó csapattá kovácsolódni. Abban az időszakban többen jöttünk át más csapatoktól, így kialakíthattunk egy új közösséget. Heti szinten hat napon edzek, vannak napok, amikor dupla edzés van, ez leginkább iskolai szünetekben lehetséges. Eddig a tanulással sikeresen össze tudtam egyeztetni az edzésmunkát, Veszprémbe utazás közben is tanulok, próbálom a lehető leghatékonyabban beosztani az időmet.

Kitti elmondta, a klubváltás ellenére azért teljesen nem szakadt el nevelőegyesületétől.

- Iskola időben heti három-négy alkalommal edzek Veszprémben a csapattal. Ezen kívül már több mint egy éve, heti két alkalommal az erőnléti edzéseimet Pápán Varga Patrik, a PAC edzője segíti. Nagyon örülök, hogy a dobókkal dolgozhatok, igazán inspiráló a csapatuk, Patrik kemény edzésterveinek hála sokat fejlődött a fizikumom.

A sportoló jövőbeni terveivel kapcsolatban elmondta, szeretne egyéni számban is országos bajnok lenni, mivel hosszútávon gondolkodik a sportban, felnőttként is szeretné, ha az élete része maradna, sőt elképzelhető, hogy a sporthoz - elsősorban természetesen az atlétikához - kötődő hivatása lesz.

Kitti edzőjével, Kungl Józseffel jelenleg az augusztusi országos bajnokságra készül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-24 11:00:33

Bóka Viktória az iskolapadban és a tatamin is jól teljesít


ajánlott cikk főképe

2020-07-21 09:46:01

Két hazai meccsel zárja a felkészülést a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-07-16 17:42:36

Válogatott dartsos nyert Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-08-13 17:50:33

Bronzéremmel tért vissza Ferenczi Balázs