Hittantábor a Szent Anna Plébánia szervezésében


2020-07-10 17:02:10  | cikk: Babos Petra  | 


Hittantábor a Szent Anna Plébánia szervezésében főképe
A Szent Anna Plébánia tizennyolc éve megszervezi a hittanosai körében a napközis tábort. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tábor mára már kinőtte magát, így pár éve a Szent József Kápolna ad otthont az öt napos rendezvénynek. A táborba ezúttal 20 gyermek jelentkezett - tájékoztatta hírportálunkat Tóthné Oláh Erzsébet hitoktató, aki hozzátette, a nagy érdeklődésre való tekintettel, jövő héten is lesz egy hittanos tábor, ahová szintén 20 kisgyermek jelentkezett nagy örömünkre.
-Az idei évben a járvány átalakította a táborunkat, hiszen korábban 70-80 gyermek részvételével zajlott, most 20-20 főt tudtunk fogadni. A tábor idei mottója: Boldogság, öröm az életem. Ez ebben az időszakban ez rendkívül aktuális. Ahogy teltek a digitális tanrend mindennapjai, tapasztaltuk, hogy a gyerekekkel lelkileg ezt majd fel kell dolgozni, ezért úgy döntöttünk, hogy a tábor célja az lesz, hogy együtt legyünk, beszélgessünk. Minden reggel közös imádsággal kezdtük a napot, majd elméleti, játékos foglalkozást tartottunk. Beszélgettünk arról, hogy az útjaink célja mindig a megérkezés, s ha ez megtörténik, akkor ott meg kell találunk a helyünket, önmagunkat. Szerdán kirándultunk Pápa-Tapolcafőre, a Forrás tanösvényre, ahol nagyon jól érezte magát mindenki. Megtekintettük a Vízmű telepét, a karszt kőzetét is. A játszótéren játszottunk egyet, majd elsétáltunk a katolikus templomhoz, ahol meghallgattuk a templom történetét. Ezt követően egy totót töltöttek ki, az egész nap során hallottakkal kapcsolatosan. Megtekintettük a Pálosan szép az élet című vándorkiállítást a Fő utcán. A hét során számos izgalmas hittanos feladat várt a gyerekekre, volt például LEGO templom építőverseny, de horgász-és csúzliverseny is. A gyerekek a hét során pontokat gyűjtöttek a feladatokkal. Csütörtökön Meleg Máté káplán volt a vendégünk, együtt imádkoztunk, énekeltünk, kézműveskedtünk - tudtuk meg a hittantanártól.
Tóthné Oláh Erzsébet elárulta, a tábor nem titkolt célja azonban az is, hogy a gyerekek visszataláljanak az egyházhoz, újra járjanak templomba, legyen sok szép élményük.
Király Péter 10 éves diák a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola tanulója nagyon jól érezte magát az egyhetes programon. Elmondása szerint sokat tanult a foglakozásokon, s egyáltalán nem bánta meg, hogy jelentkezett. Péter már harmadszor járt a táborban. Szerinte most azért is volt jó a táborban lenni, mert előtte, a járvány idején nem tudott találkozni a barátaival. Mint mondta, neki a tapolcafői kirándulás tetszett a legjobban és a kézműveskedések.
A tábor szentmisével zárult, melyen a gyerekek elénekelték a tábor ideje alatt tanult egyházi énekeket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-06 15:44:24

Csontozómunkás képzés Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-05-14 15:08:50

MOB elnöki látogatás az épülő atlétikai központnál (frissítve)


ajánlott cikk főképe

2020-03-30 14:37:43

Nincs igazolt beteg Pápán, elmarad a testületi ülés, holnaptól nem kell parkolási díjat fizetni - sajtótájékoztatót tartott a polgármester


ajánlott cikk főképe

2020-04-18 16:38:40

A Katolikus Karitász is végzi segítő szolgálatát a veszélyhelyzetben