Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok


2020-07-13 17:43:16  | cikk: Babos Petra  | 


Üléseztek a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Mindkét testület határozatképes volt, az üléseket az elnökök vezették.
A 2019. évi pénzügyi belső ellenőrzés kapcsán elmondták, a nemzetiségi önkormányzatok működésére a megfelelő szabályozottság volt a jellemző, maradéktalanul megfeleltek a jogszabályi előírásoknak.
Az első napirendi pontban elfogadták a nemzetiségi önkormányzatok testületei a 2019. évi gazdálkodásról szóló beszámolót.
A 2019-es évet 1.631.000 Ft pénzmaradvánnyal zárták. A költségvetést azért kellett módosítani, mert a járvány több programot is felülírt, ami emiatt elmaradt. A 2020. évi költségvetés tervezésekor még nem volt információ a feladatalapú támogatás összegéről. Időközben megszületett a támogatói döntés, 1.000.040 Ft a működési célú támogatás, míg 435.000 Ft a feladatalapú támogatás, valamint két pályázati támogatást nyert az önkormányzat, a táborozásra 830.000 Ft-ot, nemzetiségi nap szervezésére pedig 300.000 Ft-ot. Ezzel kellett módosítani a bevételi oldalt, s ehhez kellett igazítani a kiadási oldalt is - derült ki a PVCNÖ gyűlésén.
Kozák János, a PVCNÖ elnöke elmondta, Múlt-jelen-jövő roma nemzetiség tábor címmel az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől 830.000 Ft összegű támogatást kaptak, melyhez 100.000 Ft önrészt kell biztosítania a képviselőtestületnek. Ez 6 nap, 5 éjszakát jelent és 17 iskoláskorú gyermek és 3 kísérő felnőtt táboroztatása valósul meg Bakonybélben.
-Amennyiben lehet, szeretnénk híres, neves cigány származású embereket meghívni a jövőben, akikre felnézhetünk, büszkék lehetünk. Két rákkutatót tervezünk meghívni szeptember-október környékére. Erre a programra cigányokat és nem cigányokat is egyaránt szeretnénk invitálni - emelte ki az elnök.
A PNNÖ ülésén is elfogadta a testület a napirendi pontokat. A Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzatnak 1.384.000 Ft a tavalyi maradványa, ehhez jön az idei 1.000.040 Ft-os működési támogatás és az 1.133.000 Ft-os feladatalapú támogatás, így összesen 3.557.000 Ft áll rendelkezésükre.
Pillerné Fódi Ilona elnök elmondta a koronavírus-járvány miatt a tavasz folyamán elmaradt a szépkiejtési versenyük.
-Szeptember végén szeretnénk megtartani a nemzetiségi napot, illetve ezt követően a téli egyházi ünnepkört- ehhez tartozik a Márton-nap és az adventi hangverseny- is, amennyiben a járvány nem szól majd közbe. Tervezzük, hogy ha nagyobb az érdeklődés, akkor a szekszárdi színházat elhívjuk Pápára, vagy mi utazunk el busszal egy színházi előadásra - tette hozzá az elnök, akitől megtudtuk, tárgyi eszközök beszerzését tervezték még az idei évre.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-06 20:12:39

Fertőtlenítik az Erzsébetvárosi óvodát


ajánlott cikk főképe

2020-05-08 15:27:20

Virágos közterületek, kijavított úthibák


ajánlott cikk főképe

2020-08-20 21:20:38

Győrffy Balázs: A magyar államiság Szent Istvántól eredő jogfolytonossága elválaszthatatlanul fogja össze a teljes magyar nemzetet


ajánlott cikk főképe

2020-07-07 19:38:26

Gazdag kulturális programot kínál a Gyermekjóléti Alapítvány