Tűz és víz - Strandok éjszakája a Várkertfürdőben


2020-07-26 08:17:45  | cikk: Babos Petra  | 


Tűz és víz - Strandok éjszakája a Várkertfürdőben főképe
Immár 11. alkalommal hirdette meg a Magyar Fürdőszövetség a Strandok éjszakája elnevezésű országos programot, melyhez bármely fürdő csatlakozhatott, késő éjszakába nyúló programot kínálva vendégeinek. Az idén július 25-ére tűzték ki a dátumot, a kezdeményezésben az ország több, mint harminc fürdője vett részt szombaton éjjel. A Várkertfürdő évről évre részese a hazai fürdőket népszerűsítő rendezvénynek, idén is különleges látványosságokkal egészítették ki az éjszakai lubickolást.
Nagy Zsolt vezérigazgatótól megtudtuk, ezúttal is a strand medencéit tervezték megnyitni a vendégek előtt, ám az hűvösre forduló időjárás miatt a termálfürdő és termálkert kiúszó medencéje lett a helyszíne az éjszakai fürdőzésnek, így a fázósabbak fedett térben, a bátrabbak pedig a szabad ég alatt, kellemes meleg vízben élhették át a nem mindennapi élményt. A 21 órakor kezdődő programot látványos lézershow és tűzzsonglőr bemutató tette teljessé, remek zenék szórakoztatták a látogatókat és a vendégek hajnali 2-ig fürdőzhettek.
Még 22 órakor is kígyózott a sor

Az idei strandok éjszakáján közel ötszáz vendég választotta a pápai fürdőt szombat esti kikapcsolódása helyszínéül és nagyszerűen szórakoztak.
Negyedes Réka és barátnője, Horváth Regina pápai lakosok, ám első alkalommal vettek részt a Strandok éjszakája elnevezésű programon, melyről a közösségi médiában értesültek. A fiatalok nagyon jól érezték magukat az este során, kimondottan jónak tartották a zenét, s látványosnak a tűzzsonglőr bemutatót, ami emelte a hangulatot.
Negyedes Réka és Horváth Regina

-Mivel nagyon jó a buli és a víz is, így kitartunk, s végig, vagyis a zárásig itt fogunk maradni. A Várkertfürdőbe egyébként máskor is el szoktunk látogatni, de ez most egy különleges program volt, így úgy döntöttünk, eljövünk egy éjszakai fürdőzésre - mesélték mosolyogva a fiatal lányok.
A Strandok éjszakájának varázslatos hangulatát tűzzsonglőr bemutató is színesített. Glassl Dominik egyetemista neve már ismerősen csenghet a pápaiak fülében, hiszen nem először mutatkozott be látványos produkciójával. A fiatal egyetemista 11 éve foglalkozik már a tűzzel.
Dominiktől megtudtuk, a Várkertfürdőben többször is fellépett, ami nagy megtiszteltetés számára. Mint mondta, egy nyárpezsdítő, laza hangulatú rendezvényre a leglátványosabb eszközökkel érkezett vagyis, hullahopp karikákat, sárkánybotot, legyezőt, angyalszárnyat, s egyéb izgalmas eszközöket vonultatott fel produkciójában.
Közel ötszáz fő vett részt a Strandok éjszakáján

-Emlékezetes esemény számomra a Strandok éjszakája, hiszen az esős idő mindig „velem volt”, úgyhogy most nagyon örülök, hogy idén az égiek is velem voltak, és sikerült megtartani a bemutatómat - tudtuk meg Dominiktől, aki elárulta, barátnőjével rendszeresen járnak a Várkertfürdőbe, főként nyáron a strandra.
A látványos bemutatót a közönség vastapssal díjazta.
Dominik látványos produkcióval készült

Az éjszakai fürdőzés jól bevált programja a Várkertfürdőnek, nemcsak az országos rendezvényhez csatlakoznak évről évre, hanem saját szervezésben is tartanak ilyen mulatságot - idézte fel Nagy Zsolt. Múlt évben halloweenkor, idén pedig farsangkor várták éjszakai fürdőzésre a vendégeket, de ebben az évben terveznek még hasonlót, a nyári szezonzáró partira. A vezérigazgató úgy látja, a koronavírus-járvány ugyan sokáig nem tette lehetővé a fürdő működését, de az embereknek változatlanul van igényük a strandolásra, az újranyitás óta minden korosztály látogatja a létesítményt. Igaz ugyan, hogy a nyár időjárása eddig nem nagyon kedvezett a fürdőzésnek, amikor azonban igazán jó az idő, sokan választják a pápai fürdőt kikapcsolódásuk helyszínéül. A Várkertfürdő egyébként már a következő rendezvényére is készül, augusztus 9-én ünneplik a létesítmény születésnapját, amikor szintén változatos programokkal fogadják majd a vendégeket.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-30 21:40:05

Szigorú szabályok, folyamatos munkavégzés a Városgondnokságnál


ajánlott cikk főképe

2020-08-04 13:36:57

Az augusztus 20-ai ünnepséget megtartják, de a borfesztivált elhalasztják városunkban


ajánlott cikk főképe

2020-08-06 10:52:44

Múltidéző séta a zsidó temetőkben


ajánlott cikk főképe

2020-03-16 18:47:36

Nem fogad látogatókat a múzeum, a könyvtár, a JMSZK, az Esterházy-kastély és a Várkertfürdő