Balesetet okozott a kivilágítatlan lovas


2020-08-04 15:00:41  | cikk:  | 


Balesetet okozott a kivilágítatlan lovas főképe
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Egy 22 éves férfi és ismerőse közlekedett lóháton a 8403-as számú úton, Pápa-Kéttornyúlak felől Dáka irányába 2019. december 31-én 18 óra 15 perc körül. A 30. kilométerszelvény közelében az elöl haladó lovas letért a menetirány szerinti jobb oldali árokba, hogy a továbbiakban az út menti szántóföldön haladjon tovább. A 22 éves fiatal is felkészült az árkon való áthaladásra, és a lóval keresztbe fordulva elfoglalta a jobb oldali forgalmi sáv nagy részét. Eközben az úton Pápa-Kéttornyúlak felől egy autó közeledett feléjük, és az autó a kivilágítatlan állatnak ütközött. A baleset során a járművezető súlyos, utasa könnyű sérüléseket szenvedett, míg a ló a helyszínen elpusztult.

A lovas ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

A KRESZ nem tiltja a lóháton való közlekedést a közúton, azonban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét a látás és a láthatóság fontosságára. Lakott területen kívül és korlátozott látási viszonyok mellett a lovas számára kötelező fényvisszaverő ruházat viselése, valamint az állat bal oldalán előre fehér vagy sárga, hátra pedig piros fényt adó lámpát kell vinni. Emellett ajánlott a lovas és az állat egyéb kivilágítása és láthatóvá tétele is, például kerékpáros lámpával vagy az állat lábára rögzített fényvisszaverő ruházattal.

Képek:

nincsenek képek


Címkék: rendőrségi
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-05-07 15:46:55

Zebrán ütötte el autójával a gyalogost a nő, a rendőrök gyanúsítottként kihallgattákA Pápai Rendőrkapitányság munkatársai szabálysértési őrizetbe vették a 23 éves férfit.

A járőrök 2020. július 28-án este Pápa egyik utcájában igazoltattak egy autóval közlekedő 23 éves bakonytamási lakost. Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a sofőr testvére...

2020-07-29 15:36:47

Hamis adatokat diktált be az eltiltott sofőr, a rendőrök elfogták


A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

A járőrök 2020. június 26-án este Pápán igazoltattak egy segédmotor-kerékpárral közlekedő 29 éves helyi lakost. Az igazoltatás során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult,...

2020-07-07 07:32:22

Rendőrkézen az ittas sofőr


ajánlott cikk főképe

2020-06-30 08:18:02

50 helyett 116