Kiszabadítják a fákat az aszfalt fogságából


2020-08-07 16:51:46  | cikk: HuHa  | 


Kiszabadítják a fákat az aszfalt fogságából főképe
Összesen nyolc fa életterét nagyobbítja meg a Városgondnokság a város közterületein. Az egykor csemeteként ültetett és azóta felnőtt növények az aszfaltos parkolókban nagyon kis földterületről kapnak csak csapadékot, ezért a szakemberek úgy döntöttek, kiszabadítják őket az aszfalt fogságából.
Sövénynövényt ültetnek a fák köré

A Városi Sportcsarnok előtti parkolóban hat ilyen fa áll, itt már elvégezték a munkát. Bakó Istvántól, a városgondnokság vezetőjétől megtudtuk, a fa töve körül 40 centiméteres földterület volt eddig, ezt most plusz 50 centiméterrel megnagyobbították minden irányban. A rombusz alakú vágás biztosítja, hogy a parkoló járművek helye ne legyen kisebb. Mint mondta, nem volt könnyű dolguk az aszfalt kibontásával, hiszen több 10 centiméter vastagságú aszfalt, beton és murvaréteget kellett eltávolítaniuk. A fák körüli területet 50 centi mélyen emelték ki, betöltötték földdel, trágyázták, majd egy felső földréteget helyeztek el a területen. Erre került a geotextília.
-A fák körüli területet hóbogyó nevű sövénnyel ültetjük be, minden fa köré 12 tövet telepítünk. Ezek a növények várhatóan két év múlva összefüggő sövényt alkotnak. Jól nyírható, jól formázható fajtáról van szó, így erre a rombusz alakra vágjuk majd, körülbelül 1 méter magasságban.
A Kisfaludy utcában teljesen beszorult a platánfa az aszfaltba

Bakó István elmondta, a sportcsarnok előtti parkolóban 6 fát már kiszabadítottak ily módon, a munkát a Kisfaludy utcában folytatják majd, ahol 2 platánfát fognak hasonló módon nagyobb élettérhez juttatni.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-07-06 15:44:24

Csontozómunkás képzés Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-07-14 13:08:23

Hagyományőrző tábor a könyvtárban


ajánlott cikk főképe

2020-05-21 13:50:45

A tarczys Hatvani Márk országos első helyezett informatikából


ajánlott cikk főképe

2020-04-27 13:17:36

Megújul a víztorony tetőszigetelése