Ismét kell maszkot viselni a szentmiséken


2020-08-11 13:41:43  | cikk: Babos Petra  | fotó: archív  | 


Ismét kell maszkot viselni a szentmiséken főképe
Tekintettel a koronavírus-járvány igazolt fertőzöttei számának növekedése miatt Pápán, augusztus 8-án lépett hatályba dr. Udvardy György veszprémi érsek rendelkezése, mely szerint a szertartásokon ismét kötelező a maszk viselése és ügyelnünk kell arra is, hogy az egyes résztvevők között két méter távolságot tartsunk.
Erről Salgó Ferenc plébániai kormányzó, kanonok-plébános tájékoztatta hírportálunkat.
-Az érsek atya ezúttal csak a pápai katolikus templomokra rendelte el, hogy augusztus 8-tól ismét kötelező a szájmaszk viselése és a két méteres távolság tartása a templomokban. A Szent József kápolnában minden második széksort kivettek, a Szent Anna templomban pedig előre megjelölték, hova lehet ülni. Kérjük, akik nem egy háztartásban élnek, mindenképpen tartsák a megfelelő távolságot egymástól - emelte ki Salgó Ferenc.
-A templomok ajtajai nyitva állnak a hívek előtt. Fertőtlenítjük a kilincseket, s kihelyeztünk kézfertőtlenítőt a bejárat közelében. A szentmise és az áldoztatás előtt és után a pap alaposan kezet fertőtlenít. A szenteltvíztartók továbbra is üresen maradnak, a szentáldozás kizárólag kézbe adással zajlik, a kézfogás elmarad. Perselyezés a mise végén történik. A gyóntatás nagyobb helyiségben vagy szabadtéren kell, hogy megtörténjen. A Szent Anna templomban a nagy hittanteremben, a Szent József kápolnánál pedig a teraszon végezzük ezt. Azt kérjük mindenkitől, hogy aki beteg, vagy betegnek érzi magát, ne vegyen részt a szentmisén - tudtuk meg Salgó Ferenctől.
A Szent Anna templomban vasárnap 7 óra 30 perckor és 9 órakor, a Szent Józsefben 10 óra 30 perckor lesz szentmise. Hétköznapokon a Szent Anna templomban hétfőtől péntekig reggel 7 órakor, szombaton 18 óra 30 perckor lesz a szentmise. A Szent József kápolnában hétfőtől szombatig szerda kivételével 16 órakor tartják a misét.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-05 13:07:16

Részlegesen feloldották a látogatási tilalmat a szociális intézményekben


ajánlott cikk főképe

2020-08-07 15:27:48

Hétfőn és kedden aszfaltozzák a lámpás kereszteződést


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 14:46:23

Imázsfilmek Pápáról


ajánlott cikk főképe

2020-05-28 17:35:05

7 milliárd forint