Elértük azt, amire szerveződtünk – évadzáró rendezvényt tartott a Pápai Polgári Kör


2010-06-19 23:30:14  | cikk: HuHa  | fotó: Babos János  | 


Elértük azt, amire szerveződtünk – évadzáró rendezvényt tartott a Pápai Polgári Kör főképe
A Wass Albert emlékkőnél gyűltek össze szombaton délután a Pápai Polgári Kör tagjai, hogy részt vegyenek a hagyományos polgári pikniken. Az emlékkövet 2008-ban állították fel a Csókai körforgalomnál lévő ligetben, s azóta az évadzáró rendezvényüket ott nyitják – tisztelegve az író emléke előtt. Rabi István elnök köszöntőjét követően Kincses László versmondó és a rendezvény egyik vendége, Lőcsei Gabriella, pápai származású újságíró egy-egy Wass Albert idézettel emlékezett az erdélyi magyar irodalom nagy alakjára. Lőcsei Gabriella rövid beszédében elmondta, ő volt az Magyarországról, aki tán utoljára beszélt vele telefonon halála előtt.
A rövid megemlékezés után a tagság az Edvy Malomban folytatta az összejövetelt. A helyszínre érkezőket pogácsa, jóféle borok és a készülő pörkölt illata fogadta, így hamar kötetlen, vidám beszélgetésbe fordult a délután. Rabi István, a Pápai Polgári Kör elnöke úgy fogalmazott, felszabadultan ünnepelünk az idén.

-A szokásos évadzárónkat tartjuk, egy dologban azonban nem szokásos ez a piknik: a polgári kör nyolc évvel ezelőtt alakult, a polgári kormány bukása után és azt tűzte a zászlajára, hogy elősegíti, hogy újra polgári kormánya legyen az országnak. És bár itt nagy változások nem történtek, az országban nyolc éven át liberális-baloldali kormányzás volt, ami miatt nem volt felhőtlen az örömünk. Most viszont minden vágyunk, sőt még az álmaink is teljesültek, hiszen kétharmados többséget ért el a FIDESZ-KDNP pártszövetség és elértük azt, amire - többek között - szerveződtünk. Tehát abban más ez a mostani alkalom, hogy boldogabban, kötetlenebbül tudunk ünnepelni – mondta az elnök. A Polgári Kör már ősszel elkezdte a felkészülést az országgyűlési választásokra, vendégeiket is ennek jegyében hívták meg az összejövetelekre, tavasszal pedig soha nem látott szervezettséggel vettek részt a választási összefogásban, a kopogtatócédula gyűjtéstől és a mozgósításig egyaránt – értékelte a mögöttük álló időszakot Rabi István.

A rendezvényre ezúttal is ellátogatott a piknik állandó meghívott vendége, dr. Kövér László, a FIDESZ Országos Választmányának elnöke, akire bizony kétszer is ránézett a tagság egy része, hogy egyszer megismerje. A politikus hosszú haja eltűnt, frissen nyírt rövid frizurával érkezett, s arra a kérdésre, hogy milyen a világ rövid hajjal, mosolyogva ezt válaszolta:

-Konkrétan sokkal kényelmesebb így, átvitt értelemben pedig nagyon szép. Erre vártam már sok-sok éve és anélkül, hogy túlértékelném saját szerepemet, úgy veszem észre, hogy nagyon sokan várták már ezt a pillanatot, hogy végre levágathassam a hajamat.

A politikus a polgári kör tagságának és minden segítőjüknek köszönetet mondott azért a segítségért, mellyel a győzelemhez hozzájárultak, hangsúlyozva, hogy ez a köszönet nem csak az elmúlt hónapok munkájának, hanem az elmúlt nyolc év kitartásának, eltökéltségének és bátorságának is szól, hiszen ez hozta meg a gyümölcsét. Kövér László arról is szólt, hogy most sem lehet hátradőlni és a nagy győzelem után elkényelmesedni, hiszen az őszi választás még a tavaszihoz tartozik. A siker akkor lesz teljes, ha az önkormányzatokban is meg tudják őrizni – sőt Budapesten növelni - pozícióik számát, mert egy olyan önkormányzati háttérrel, ami másfelé húz, mint a kormány sokkal nehezebb lesz megoldani az ország problémáit.

-Meg kell tartanunk azokat a táborokat, amelyek ehhez a sikerhez hozzásegítettek, mert ahhoz, hogy ez az ország ténylegesen talpra álljon, nem lesz elég az a négy év, amit most kezdtünk el. Ez legfeljebb arra lesz jó, hogy a romokat eltakarítsuk –amit itt hagytak Gyurcsányék, meg a hozzájuk csatlakozók – és megvessük annak az alapjait, hogy egy új rendszer kezdődhessen Magyarországon és azt valóban érzékeljék is az emberek.

A Pápai Polgári Kör egyébként már készül az újabb feladatra, hisz a nyári szünet utáni első összejövetelükön már az önkormányzati választásokra készülnek – tudtuk meg Rabi Istvántól, a kör elnökétől. Szombaton azonban még a hangulatos beszélgetésé, estébe nyúló vidám eszem-iszomé volt a főszerep.

(Lőcsi Gabriellával és dr. Kövér Lászlóval készített beszélgetésünket a későbbiekben olvashatják.)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-03-07 18:32:43

Míves üvegtárgyak, cseréppipa, kályhacsempe


ajánlott cikk főképe

2020-03-14 11:46:25

Helyi események - helyi emlékek


ajánlott cikk főképe

2020-04-23 20:10:04

Döntőben az Örökség - Szavazzunk a pápai erkeles gyerekekre


ajánlott cikk főképe

2020-02-10 19:43:43

Matisse után Dürer-kiállítás az Esterházy-kastélyban