„Gyermekközpontúság, szakszerűség, szeretet” – 9. tanévét zárta a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola


2010-06-20 11:45:59  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


„Gyermekközpontúság, szakszerűség, szeretet” – 9. tanévét zárta a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola főképe
Tanévzáró istentiszteletre gyűltek össze ma délelőtt az iskolások, családtagok és a hívek az evangélikus templomban. A mai istentisztelet keretében búcsúztatták el a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola ballagó diákjait is. A 9. tanévzáró ünnepélyen az iskola első ballagó osztályát köszöntötték. Az alkalmon Polgárdi Sándor esperes hirdetett igét. Az esperes visszaemlékezett az evangélikus oktatás pápai történetére – 1531-től, a lutheri szellemben megvalósuló oktatás kezdetétől egészen napjainkig. Úgy fogalmazott, az intézményben 3 alappillérre épül az oktatás, a gyermekközpontúságra, a szakszerűségre és a szeretetre.

A tanévzáró istentiszteleten a 7. osztályosok műsorral búcsúztatták ballagó diáktársaikat. A nyolcadikosok versekkel, dalokkal köszöntek el régi iskolájuktól, tanáraiktól és társaiktól. Az ünnepélyen Szücs Gábor igazgató mondott beszédet. Köszöntő szavaival az intézmény családias jellegére utalt. Elmondta, bár most összesen 182 tanulóval zárják az évet, az intézmény célja – miszerint a kis létszámú iskolában nagyobb figyelem jut egy-egy diákra – maradéktalanul megvalósult. Az igazgató köszöntötte a nyolcadikosokat is, s néhány szívhez szóló jó tanáccsal látta el őket útravalóul. Az istentisztelet végén átadták a kitűnő tanulóknak járó könyvjutalmakat.

Polgárdi Sándor az istentiszteleten kihirdette, a mai napon és a jövő hét vasárnapján befolyt perselypénzeket az árvízkárosultak javára ajánlják fel.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet