Újra élet költözött a Pápai Küzdősport Centrumba


2020-09-09 09:18:14  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Újra élet költözött a Pápai Küzdősport Centrumba főképe
Közel fél év elteltével térhettek vissza edzőtermükbe, a Pápai Küzdősport Centrumba a Pápai Judo Akadémia tagjai.

A koronavírus-járvány berobbanásával márciustól egészen a májusi enyhülésig csak online edzést tartott növendékeinek a Pápai Judo Akadémia. A nyár beköszöntével azonban nem térhettek vissza a Pápai SZC Acsády Ignác Szakképző Iskolájában található Küzdősport Centrumba, így Nagytevelen talált ideiglenes otthonra az egyesület. Augusztus végéhez közeledve az esetleges fertőzésveszélyre hivatkozva a Szakképzési Centrum vezetése továbbra sem tette lehetővé, hogy használhassák a pápai önkormányzat tulajdonát képző bérleményüket. A teremprobléma miatt az Akadémia vezetősége dr. Áldozó Tamás segítségét kérte, a polgármester fel is szólította a Szakképzési Centrum kancellárját, hogy szüntesse be jogsértő magatartását és engedélyezze a sportolóknak a belépést. Ezt követően az önkormányzat, a Szakképzési Centrum, az Akadémia és a Bakony Judo Klub között egyeztetésre került sor, melynek eredményeképpen szeptember 1-jén megszületett a döntés, a judósok visszatérhetnek termükbe. Mezei Csaba, az Akadémia szakmai vezetője azt mondta, az biztos volt, hogy elkezdik a munkát, egyedül a helyszín volt kérdéses.

- Nagyon vártuk már, hogy hazatérhessünk, szeptember első napjaiban végre két edzéssel nekivágtunk az őszi szezonnak, nagy örömünkre a létszám nagyon szép volt, hiszen a két foglalkozáson mintegy 70 pápai judós kezdte meg a munkát. Az edzések megkezdéséhez a kötelezően előirt járvány-megelőzési szabályok betartását kértük tagjainktól, az iskola épületébe csak a sportolók léphetnek be, szülők nem, a belépés nem egyénileg történik, hanem az edző vezetésével együtt megy be a csapat. A bejáratnál kötelező a kézfertőtlenítés és az öltözőkig a maszkviselés, csak teljesen egészséges, tünetmentes sportoló vehet részt az edzésen. Sajnos az ovijudo foglalkozásokat fel kellett függesztenünk, hiszen az idejárók még annyira picik, hogy a szülők nélkül nem lennének el, de bízunk benne, hogy minél előbb tudjuk ezt is folytatni.

Mezei Csaba hozzátette, az őszi versenyszezonról a Magyar Judo Szövetség még nem küldött tájékoztatót, de úgy készülnek, hogy folytatódik az idény, hiszen ha zöld utat kapnak a megmérettetések, felkészülten szeretnének szőnyegre lépni.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-09-05 21:26:24

Nehezen, de legyűrte a Perutz a BKV Előrét


ajánlott cikk főképe

2020-08-11 18:44:07

Fekete öves lett Mihályfi Ákos


ajánlott cikk főképe

2020-08-23 21:59:00

Közel állt a pontszerzéshez a Perutz


ajánlott cikk főképe

2020-07-16 11:39:52

Egyéni csúcsokat futottak