A Perutz ellen is veretlen maradt az Érd


2020-09-09 19:52:01  | cikk: Haraszti Gábor  | 


A Perutz ellen is veretlen maradt az Érd főképe
Egy kifejezetten jó első félidő után a döntetlenre rászolgált volna az NB III-as labdarúgó bajnokság 9. fordulójában a Perutz FC, végül a házigazda Érd a rendes játékidő utolsó előtti percében szerzett góllal otthon tartotta a három pontot.

Érdi VSE - Perutz FC 2-1 (1-0) Gsz.: Koós, Kollega ill. Szabó

Érd, Ercsi úti Sporttelep, 200 néző, v.: Lovas (Molnár, Juhász).

Érdi VSE: Kertész - Honti, Földesi, Varga, Koós, Kócsa, Kalmár ('63 Farkas), Csiszár, Popov ('75 Molnár), Kollega ('91 Kertész), Bozsoki, vezetőedző: Limperger Zsolt.

Perutz FC: Szigeti - Nagy T., Koronczai, Bence, Böröczky - Molnár ('46 Szabó), Németh ('46 Hanzl), Iványi ('65 Szilágyi), Baldauf, Kalász - Irmes, vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Nehéz 90 percre készült a pápai csapat, hiszen a hazaiak veretlenül (6 győzelem, 2 döntetlen) 14 lőtt és mindössze egy kapott góllal abszolválták az eddig lejátszott nyolc meccsüket. A Perutz és az Érd ezidáig hat alkalommal találkozott egymással, a mérleg négy érdi siker és két döntetlen. A régóta sérült Dóczi Krisztián és Zsirai Martin mellett Skriba Máté sem léphetett pályára, őt ugyanis a BKV ellen kiállította a játékvezető.

Kifejezetten gólra törően, kezdeményezőleg lépett fel a kezdő sípszót követően a pápai csapat, irányította a játékot, ám igazi gólhelyzetet nem tudott kialakítani. A 17. percben Kócsa lövésénél kellett először védenie Szigetinek. A folytatásban is a pápaiak meddő mezőnyfölényben futballoztak, ám a hazai kapusnak így sem kellett védenie. Az első félidő utolsó 10 percében fokozatosan átvette az irányítást az Érd, melynek a 42.percben meg is lett az eredménye: egy jobb oldali beadást Koós belsőzött a hálóba 1-0. A második félidőben mindkét oldalon alakultak ki gólveszélyes szituációk, ám Szigeti és Kertész is állta a sarat, előbbi Kollega lövésénél védett, utóbbi a 79.percben Irmes szabadrúgásánál volt jó helyen. A 84.percben kiegyenlített a Pápa, Kalász remek ütemű kiugratását a csereként pályára lépő Szabó Zsolt eltolta a kapus mellett, majd az üres kapuba gurított 1-1. A slusszpoén a 89.percre maradt, ekkor Baldaufot választották el szabálytalanul a labdától a középpályán, ám a játékvezető továbbot intett, a leshatáron Kollega lépett ki, aki senkitől sem zavartatva higgadtan a bal sarokba helyezett 2-1.

Lengyel Ferenc: Talán a bajnokság során most produkáltuk a legjobb első félidőt, amit elterveztünk, az működött, véleményem szerint megleptük ellenfelünket. Sajnos a játékrész hajrájához közeledve hátrányba kerültünk, így felborult az, amit a szünet utánra terveztünk. Az Érdnél a folytatásban Kollega jól mozgatta a védelmünket, és ebből jöttek a hibák, ennek ellenére egyenlíteni tudtunk. Sajnálom, hogy 1-1-nél a játékvezető egy egyértelmű szabálytalanságot nem fújt le, emiatt pedig kikaptunk.

A pápai csapat szeptember 13-án 18 órai kezdéssel a Komáromot fogadja.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 11:32:03

Jótékonysági futóversenyt rendeznek


ajánlott cikk főképe

2020-05-13 12:16:59

Online játékot indít a Magyar Diáksport Szövetség


ajánlott cikk főképe

2020-09-04 09:00:14

Megkezdte a felkészülést a pápai kosárcsapat


ajánlott cikk főképe

2020-08-16 21:56:58

Ellentétes félidők után magabiztos Perutz siker