200 fát ültetnek


2020-09-12 20:10:07  | cikk: HuHa  | 


200 fát ültetnek főképe
A héten megkezdődött a facsemete telepítés a Téglagyári út mentén. A korábban ott álló fákat a barnamezős beruházás kezdetén távolították el a régi gázcsere telep udvarából, az atlétikai centrum területéről és a Schwenczel rétről. A többnyire beteg, tájidegen, torz növekedésű növények helyett új fákat ültetnek.
Földlabdával érkeztek az előnevelt csemeték

A kutyafuttató területén tavasszal készült el a kertészeti munka, s vele a csemeték ültetése, a közelmúltban a Schwenczel réten is elültetett már néhány fát a Városgondnokság, a héten pedig a Téglagyári úton a kemping kerítése mögötti részen telepítettek erős csemetéket.
A kemping mögötti területet ültették be csemetékkel

Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától megtudtuk, az atlétikai centrumhoz tartozó területre 19 fát telepítettek: juharokat, tölgyeket, platánokat. A fák többször átültetett, 10/12-es csemeték, a növényeket szerdán szedték ki a kertészetben, csütörtökön pedig beültették őket a végleges helyükre és még aznap megkezdték az öntözésüket is a biztos megmaradás érdekében. A telepítésnél itt is dréncsöves megoldást alkalmaztak, hogy közvetlenül a gyökérzet közelébe juttassák a vizet - magyarázta Bakó István. A kemping mögötti terület többi részét később befüvesítik, de egyelőre csak durva tereprendezési munkákat végeztek, hogy a traktorral ne járják össze a frissen vetett füvet.
A csemetéket rendszeresen fogják öntözni a biztos megmaradás érdekében

A barnamezős beruházás kertészeti munkái a közeljövőben folytatódnak, a Schwenczel rétre már szállítják a humuszos talajt és készítik elő a növények helyét a tó körül és a tóhoz vezető úton. Mint megtudtuk, több, mint 200 fát ültetnek el a közparkba és az atlétikai centrum területére.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-08-10 18:00:41

A legfrissebb hír hétfőn 18 óra előtt pár perccel: 37 fertőzött Pápán


ajánlott cikk főképe

2020-06-29 14:46:23

Imázsfilmek Pápáról


ajánlott cikk főképe

2020-09-25 21:50:03

Továbbra is Bakó István vezeti a Városgondnokságot


ajánlott cikk főképe

2020-07-26 16:26:43

Könnyes búcsú László atyától