Díjazták a körzeti bajnokságok legjobbjait, új lebonyolítás a láthatáron?


2010-06-21 21:32:54  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Díjazták a körzeti bajnokságok legjobbjait, új lebonyolítás a láthatáron? főképe
A felnőtt és tartalék pontvadászatok első három helyezettjét, a legsportszerűbb csapatokat valamint a megyei III/A-B-C osztály gólkirályait ismerték el a városi Sportcsarnokban, ahol összesen 27 díjat osztottak ki. Horváth István, a Versenybíróság elnöke elégedetten összegezte az idei szezont, ám mint elmondta, a csapatok és csapatvezetők fegyelmezettségével akadtak gondok.

- A sárga és piros lapok száma, valamint az egyéb sportszerűtlenségek ugrásszerűen emelkedtek az idei bajnokságban, a tavalyi szezonhoz képest 245-tel több sárgát és 53-al több piros lapot osztottak ki a játékvezetők, ezzel egy 15 éves pozitív tendencia szakadt meg. Az egyéb fegyelmezetlenségek száma (hiányos kiállás, sportvezető eltiltása, pontlevonás stb.) 10-ről 140-re nőtt, azt gondolom ez is beszédes adat. Örömteli azonban, hogy 510 mérkőzésen 2600-nál is több gól esett, ami a meccsenkénti 5-ös átlagot jelenti.

A Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség szakmai alelnöke, Máté István az összejövetelen egy új lebonyolítási rendszer ötletét vetette fel a jelenlévő edzőknek, csapatvezetőknek.

- A megyei másodosztályú keleti és nyugati bajnokságokban évek óta 12-14 csapat vesz részt. A szövetség egy olyan tervet dolgozott ki, miszerint a pápai megyei III/A osztály valamint a megyei II nyugati együtteseinek egy része egy csoportban szerepelne, a tapolcai pontvadászatból és az ottani másodosztályból pedig egy újabb másodosztály lenne, a 14 csapatos veszprémi keleti csoport pedig adott, így három megyei II-es csoport működhetne, ifjúsági és tartalékbajnoksággal. A cél az, hogy 48 egyesületet mozgassunk meg és az ifjúságiak minél nagyobb számban szerepelhessenek. A héten az egyesületek állást fognak foglalni a tervezettel kapcsolatban, ezután tudunk végleges döntést hozni.

A 2009/2010. évi Pápa és Környéke Labdarúgó Bajnokság díjazottjai ITT!

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!
A hozzászólások a Tisztelt Olvasók véleményét tükrözik. A hozzászólás írása regisztrációhoz kötött. A hozzászóló valós személyének megállapítására nincs lehetőségünk. Fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törlésére, amelyek valamely faj, vallás, kisebbség ellen uszítanak, rágalmaznak, személyiségi jogokat sértenek, durva kifejezéseket tartalmaznak. Hozzászólásokban pártprogramokra utalni lehet, ám azokat részleteikben bemutatni nem. A provokáló írásokat töröljük, továbbá fenntartjuk a jogot minden olyan hozzászólás törléséhez, ami a magyar helyesírás szabályait provokatív módon megszegi. A szabályok megszegése a hozzászólás lehetőségének megvonásához vezet! Megkérjük a Kedves Fórumozókat a szabályok betartására!

Ez is érdekelhet
ajánlott cikk főképe

2020-06-03 11:32:03

Jótékonysági futóversenyt rendeznek


ajánlott cikk főképe

2020-02-15 13:32:19

Újabb sokgólos döntetlen


ajánlott cikk főképe

2020-03-06 18:05:54

Nehéz feladat előtt áll a Perutz FC


ajánlott cikk főképe

2020-02-29 16:33:38

Utolsó edzőmeccsét játszotta a Perutz FC